Suomalaispoliisi julkaisi paljon puhuvan kuvan – älä kuljeta näin tavaraa autossa

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni suuntaa kesällä tien päälle, määränpäänään usein oma tai kaverin mökki. Mukana on usein myös iso määrä matkatavaroita. Niiden kuljettamisessa saa olla tarkkana, kuten eräs suomalaispoliisi muistuttaa sosiaalisessa mediassa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisi Anne Lepistö jakoi Facebookissa kuvan tiellä pysäytetystä BMW-merkkisestä autosta. Kuljettaja oli hankkinut mökille grillin ja kaasupuollon. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta kuljetuksen turvallisuus oli avoautossa retuperällä.

– Eipä ollut kuorma mitenkään sidottu. Näinhän se ei käy. Mitä tapahtuu jos tulee äkkijarrutus? Mitä tapahtuu jos auto menee kyljelleen tai katon kautta ympäri? Ei ainakaan mitään hyvää, Lepistö kirjoitti.

Lepistö muistutti, että ajoneuvossa kuljetettava kuorma tulee aina sitoa kunnolla. Kyseinen sääntö koskee niin lyhyitä kuin pitkäkin matkoja.