Inside Out – mielen sopukoissa 2 on valtava menestys – rikkoi ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn ja Pixarin odotettu Inside Out – mielen sopukoissa 2 sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 14. kesäkuuta. Elokuva on osoittautunut suureksi menestykseksi ensi-iltaviikonloppuna. Disneyn mukaan se on rikkonut jopa animaatioelokuvien ennätyksen. Sittemmin elokuvan menestys on jatkunut.

Inside Out – mielen sopukoissa tuotti ensi-iltaviikonloppuna kansainvälisesti 295 miljoonaa dollaria. Elokuva sai Yhdysvaltojen lisäksi ensi-iltansa muun muassa Meksikossa, Iso-Britanniassa, Saksassa ja Etelä-Koreassa. Variety-lehden mukaan ensi-iltaviikonlopun kansainvälinen tulos on kaikkien aikojen paras animaatioelokuvan avaus dollarin nykyisellä valuuttakurssilla mitattuna.

Animaatioelokuvan lipputulot ylittivät Yhdysvalloissa tämän vuoden aikaisemmat suurimmat avaukset, Dyyni: Osa kahden ja Godzilla x Kong: The New Empiren. Jatko-osassa seurataan tunteiden kirjon seikkailuja teini-ikäistyvän Rileyn mielessä. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 17. heinäkuuta 2024.