Asiantuntija: Maksuvapaa kuukausi antaa tilapäistä joustoa lomabudjettiin

Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Kesäloma saattaa tarkoittaa tavallista pienempiä tuloja ja suurempia menoja. Kustannuksia voi kuitenkin tasoittaa pienillä järjestelyillä, kuten sopia pidempiä maksuaikoja erilaisille hankinnoille. Säästöpankkiryhmän asiantuntija kertoo käytännön vinkit lomabudjetin joustamiseksi.

– Usein lomalla suhtaudutaan rahankäyttöön rennommin. Kun sähkölasku ja vastaavat arjen toistuvat maksut veloittuvat suoraan tililtä eräpäivänä ja palkasta siirtyy itse valittu summa säästöön automaattisesti, raha-asiat hoituvat hyvin pitkälti itsestään ja kesällä voi keskittyä rauhassa lomailuun. Jos lomalla on tavallista suuremmat kulut, kustannuksia voi pienillä järjestelyillä tasoittaa myös lähikuukausille, neuvoo Säästöpankin myyntikanavista vastaava johtaja Pasi Sirola.

Kuluille voi sopia tavallista enemmän maksuaikaa esimerkiksi hyödyntämällä maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaasta voi sopia ennakkoon itsepalvelukanavissa, esimerkiksi mobiilipankissa ja verkkopankissa. Kuukausisäästäjät voivat tarvittaessa säätää kuukausittaista summaa tilapäisesti pienemmäksi mobiilipankissa.