Oasiksen nokkamies lyttää suosikkifestarin: ”Liikaa wokea ja hyvesignalointia”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oasis-bändistä kuuluisuuteen noussut Noel Gallagher moittii Glastonbury-fesivaalin olevan nykyään liian poliittinen. Hänen mukaansa aatepohjainen saarnaamisen ei kuulu musiikkitapahtumiin.

Gallagher on 57-vuotias ja on viettänyt lukuisat juhlat Glastonburyn festivaaleilla elämänsä aikana. Hän vietti aikaansa siellä myös tänä vuonna ja mies sai kertomansa mukaan inhoreaktion yhtyeiden välispiikeistä. Pääesiintyjät, kuten Coldplay, nousivat Pyramid Stagelle ja laukoivat joukon poliittisia lausuntoja.

– Älkää ymmärtäkö minua väärin, rakastan Glastonburya. Mielestäni se on yksi mahtavimmista asioista Iso-Britanniassa. Itse asiassa se on luultavasti paras asia Britanniassa Valioliigaa lukuun ottamatta. Nyt se on alkanut wokettamaan, saarnaamaan ja hyvesignaloimaan Gallagher ystävänsä Matt Morganin Patreon-podcastissa

– En pidä siitä musiikissa! Vitun pikkuidiootit heiluttavat lippuja ja tekevät poliittisia lausuntoja, sitten bändit nousevat lavalle ja sanovat: ”Hei kaverit, eikö sota olekin kauheaa? Buuataan kaikki sodalle”, ja sen sellaista.

– Soita vaan ne vitun biisit ja lähde pois. Kaikki tietävät, mitä tässä helvetin maailmassa tapahtuu, teillä on taskuissa puhelimet, jotka kertovat samat asiat joka tapauksessa, miksi sen varjolla täytyy hyvesignaloida?