Suomalaisvideosta kansainvälinen nettihitti – turvallisuustanssilla taas miljoonia katsojia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväällä 2020 maailmalla noteerattiin laajasti suomalainen video, kun Oulussa tehty tanssivideo levisi kansainväliseksi somehitiksi. Kyseessä oli ulkomaalaisten tekemiä seksuaalirikoksia torjumaan tarkoitettuun Turvallinen Oulu -hankkeeseen tehdystä videosta, jota edelsi Oulussa paljastunut laaja seksuaalirikosten sarja.

Valtion rahoittaman hankkeen video levisi maailmalle, kun yhdysvaltalainen näyttelijä James Woods ihmetteli videota sosiaalisessa mediassa miljoonille seuraajilleen. Nyt video on lähtenyt uudelleen kiertoon sosiaalisessa mediassa, jossa se on saanut viime päivinä miljoonia katselukertoja lukemattomissa eri julkaisuissa.

Suosituimpiin julkaisijoihin lukeutuvan Oli Londonin päivityksessä oululaisten videon on nähnyt jo yli 3,3 miljoonaa käyttäjää. Videon saamat kommentit eivät kaikilta osin ole niin sanotusti painokelpoisia, sillä video on saanut varsin paljon kritiikkiä osakseen.