Pedofiilirokkari vältti kuolemantuomion

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pedofiilirokkari Gary Glitter on syyllinen. Hänet tuomittiin tänään Vietnamissa käydyssä oikeudenkäynnissä kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Brittiläinen glam-rokkari sai tuomionsa kahteen alaikäiseen tyttöön kohdistuneista säädyttömistä teoista, Entertainment Online raportoi.

61-vuotias Gary Glitter, oikealta nimeltään Paul Francis Gadd, karkoitetaan lisäksi takaisin kotimaahansa kun tuomio on kärsitty.

– Hän käytti lapsia seksuaalisesti hyväkseen, ja suoritti lapsiin kohdistuneita säädyttömiä tekoja useita kertoja kuvottavalla tavalla, tuomari Judge Hoang Thanh Tung totesi tuomion julistamisen jälkeen.

Oikeudenkäynnissä luettiin myös otteita Glitterin uhrien, 11- ja 12-vuotiaiden tyttöjen, lausunnoista. Uhrien mukaan Glitter käytti heitä hyväkseen useita kertoja kotonaan ja läheisissä hotelleissa. Glitter kävi myös suihkussa tyttöjen kanssa.

Voitonriemuisena oikeuteen saapunut entinen rocktähti oli pukeutunut oikeudenkäynnissä mustiin vaatteisiin (kuvat). Tuomion selvittyä hän syytti brittimediaa valheellisesta uutisoinnista.

– En ole tehnyt mitään. Olen syytön. Tämä on vain salaliitto, ja tiedätte kyllä kuka on sen takana, Glitter huusi kun häntä kuljetettiin pois oikeustalolta.

Glitter joutuu maksamaan oikeuskulujen lisäksi myös korvauksia tyttöjen perheille. Hän selvisi helpolla, sillä maksimirangaistus lapsen raiskauksesta olisi ollut kuolemantuomio. Tuomari päätti antaa minimirangaistuksen, sillä Glitter maksoi jo joulukuussa uhrien perheille huomattavat korvaukset.

Glam-rokkari on istunut aiemminkin vankilassa. Hänet tuomittiin Britanniassa 1999 kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen lapsipornon hallussapidosta. Tuomionsa jälkeen hän muutti Kambodzaan, josta hänet kuitenkin karkoitettiin.

Viime marraskuussa hän pakeni Vietnamin poliisia, kun hän jäi kiinni nyt oikeudessa puidusta tapahtumasarjasta. Muutaman päivän etsintöjen jälkeen 61-vuotias Glitter saatiin kiinni Vietnamin pääkaupungissa Ho Chi Minh Cityssä, kun hän oli nousemassa Bangkokiin matkalla olleeseen lentokoneeseen.

Kuvia oikeudenkäynnistä löytyy tästä!