Koomikon väitettiin kuolleen lento-onnettomuudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Yhdysvalloissa julkaistussa lehdistötiedotteessa väitettiin, että suosittu koomikko Will Ferrell olisi menehtynyt tiistaina varjoliito-onnettomuudessa Torey Pinesissa, Kaliforniassa. Tiedote ehdittiin julkaista useilla verkkosivustoilla.

iNewswire.com -julkaisulle lähetetyn tiedotteen mukaan Kuokkavieraat -elokuvan sivuosassa nähty Ferrell ja hänen varjoliito-opettajansa Horacio Gomez nousivat ilmaan normaalisti, mutta pian lähdön jälkeen trombi tai vastaava tuulenpuuska pudotti liitäjät tiheään metsään noin 90 kilometrin tuntinopeudella.

Molempien pilottien menehtymisestä kertova tiedote osoittautui nopeasti härskiksi pilaksi, mutta näyttelijän taustavoimat eivät selvittele useita virheitä sisältäneen tiedotteen lähdettä, koska se oli heidän mielestään niin amatöörimäisesti toteutettu.

Tähden tiedottaja vahvisti myöhemmin, ettei Ferrell edes harrasta varjoliitoa. Will Ferrell ei ole itse kommentoinut tiedotetta.

Varjoliitimen nopeus on lentotilassa keskimäärin 35 kilometriä tunnissa, joten edes tiedotteen putoamisnopeus ei pitänyt paikkaansa. Todellisuudessa varjoliitäjä saa korkeintaan ruhjeita ja mustelmia, mikäli joutuu laskeutumaan metsään. Missään tapauksessa siitä ei aiheuta kuolemaa. Lue lisää varjoliidosta tästä.

Suomessa levisi eilen hiukan samanlainen huhu tuottaja Cris Owenin väitetystä kuolemasta, kunnes Stara.fi selvitti keskiviikkona Owenin olevan kaikin puolin kunnossa.