WhatsApp-huijaukset leviävät Suomessa – nyt huijataan lahjakorteilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetissä on kautta aikojen ollut liikkeellä monenlaisia huijareita, koska suuret ihmismassat on siellä helppoa tavoittaa. Viime aikoina huijaukset ovat kutenkin muuttuneet yksilökohtaisemmaksi, ja niin sanottuja toimitusjohtajahuijauksia on tavattu Suomessa enenevässä määrin. Tavallisesti tällainen huijaus toteutetaan siten, että yhtiön johtajan nimissä tulee uskottavan tuntuinen pyyntö suorittaa maksu jollekin tilille.

Nyt tällaiset huijarit ovat ottaneet käyttöön myös WhatsAppin siten, että he käyttävät aitoja toimitusjohtajien nimiä ja suomalaisia puhelinnumeroita. Tarkoituksena ei välttämättä ole siirtää rahaa halutulle tilille, vaan erään tuoreen tapauksen perusteella toimitusjohtajana esiintyvät rikolliset haluavat saada alaiset ostamaan esimerkiksi Googlen tai Applen lahjakortteja esimerkiksi kiireellistä presentaatiota varten.

Mikäli rikolliset onnistuvat tavoitteessaan, siirtävät he lahjakorttien summat itselleen käden käänteessä saatuaan ostajalta WhatsAppissa valokuvan lahjakortista. Tällaisiin pyyntöihin ei pidä tietenkään luottaa, ja puhelu toimitusjohtajan oikeaan numeroon varmistaa, että kyseessä on huijaus. Kesä on yleensä näiden huijausten kulta-aikaa, koska yrityksissä on töissä sijaisia ja kesätyöntekijöitä. Siksi nyt kannattaa olla erityisen varuillaan.