Pullervo on palannut! Suomalaisten rakastama livelähetys on taas täällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen rakastetuin luontolive on jälleen alkanut. Saimaannorppien elämää päästään taas seuraamaan WWF:n toukokuun alussa alkaneessa Norppalivessä. Lähetyksessä on jo nähty monien katsojien suosikkinorppa.

Saimaan Norppalivessä seurataan saimaannorppien karvanvaihtoa. Käytännössä kyse on eläinten köllöttelystä rantakivillä. Saimannorpat viettävät aikaa kivillä, sillä turkin täytyy olla kuiva.

– Leppoisalta näyttävä makoilu voi olla saimaannorpille stressaavaa, sillä ne nousevat luontaisesta elinympäristöstään maalle. Siksi norppia ei saa lähestyä, vaan paras tapa katsella niitä lähietäisyydeltä on Norppaliven kautta, kertoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen tiedotteessa.

Norppalivessä on jo tänä keväänä nähty sen päähenkilöksikin tituleerattu Pullervo. Se nähtiin kömpimässä rantakiven päälle. Norppa nimettiin Pullervoksi vuonna 2016 nimikilpailun ja äänestyksen perusteella.

Norppalive on yksi lukuisista WWF:n Luontolive-lähetyksistä. Tänä vuonna kamerat seuraavat myös ainakin sääksen ja itämerennorpan elämää. Vuoden 2024 Norppaliveen pääset tämän linkin kautta.