Turun tislaamo Oy on lanseerannut ympäristötietoisuutta ja suomalaisen innovaation voimaa yhdistävän kiertotalousvodkan, kun Whey-A-Head tulee myyntiin. Sen valmistuksessa käytetään juustotuotannossa syntyvää heraa, eli sivuvirtaa, joka muuten jäisi ainakin osittain hyödyntämättä. Uutuusjuomaa on myynnissä ainakin Alkossa, ravintoloissa ja festivaaleilla.
Samalla Turun tislaamo esitteli uudet kevyemmät pullopakkaukset. Uudistetut lasipullot säilyttävät tutun muotokielen, mutta ovat
100 grammaa aikaisempia kevyempiä. Yritys tunnetaan kansainvälisesti palkitusta Kaiho-vodkaperheestä, joka valmistetaan lähellä tuotetusta luomusyysvehnästä. Siinä missä viljapohjainen tislaus on jo vakiintunutta teknologiaa, herapohjaisen alkoholin kehitys on vaatinut kahden vuoden kehitysprosessin, jonka lopputuloksena syntyi uudenlainen tuote.
– Meiltä on pitkään pyydetty tuotetta, joka sopisi erityisesti nautittavaksi jäisenä snapsina, ja kuuntelimme siis kuluttajien toiveita tässä kehityksessä. Siinä missä Kaiho-vodkat ovat premium-segmentissä, asettuu Whey-A-Head keskihintaisten tuotteiden kategoriaan, toimitusjohtaja Tapio Järvenpää kertoo.