The Sentinel – Salaliitto

Elokuvat · Stara.fi

The Sentinel – Salaliitto on syksyn odotetuimpia agenttielokuvia. Tähtiä täynnä olevassa tiukassa jännitysdraamassa Valkoisen talon erikoisagentti Pete Garrison (Michael Douglas) epäilee soluttautujan päässeen lähipiiriin ja suunnittelevan presidentin murhaa. Pian kaikki kuitenkin muuttuu, kun hänet lavastetaan pääepäillyksi ja pakomatka on ainoa keino selvittää salaliitto.

Kuulostaako tutulta? Niinpä. Sama perusjuoni on nähty kymmeniä, ellei satoja, kertoja aiemminkin. Nyt oman erikoisuutensa elokuvaan tuo Kiefer Sutherland, joka esittää elokuvassa – yllätys yllätys – agenttia, jonka ammattitaito pelastaa presidentin hengen… Kovin tuttua.

Kierrätyksestä huolimatta The Sentinel -elokuvan tarina on keskinkertaisen toimiva jännityspätkä, jossa on onneksi myös ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä. Garrison on nimittäin presidentin hengen jo aiemmin pelastanut legenda, joka on silti rikkonut Salaisen palvelun protokollaa vakavalla tavalla antautumalla mahdottomaan ihmissuhteeseen Ensimmäisen naisen (Kim Basinger) kanssa.

Breckinridgen (Kiefer Sutherland) työparina nähdään elokuvadebyyttinsä tekevä Täydelliset naiset -tähti Eva Longoria. Hän suoriutuu roolistaan mainiosti ja on kuin kotonaan naispuolisena agenttina. Toivottavasti Longoriaa nähdään jatkossa monissa muissakin elokuvissa. Hänen seuraava suurempi ensi-iltansa on ensi vuonna nähtävä How I Met My Boyfriend’s Dead Fiancée.

Clark Johnsonin ohjaus on näyttävää, ja useat huomattavan pitkät kamera-ajot ovat tehokeinoina erittäin onnistuneita. Myös elokuvan värimaailma korostaa eri tunnelmia upeasti käyttäen laajaa skaalaa meksikonoranssista toimistonsiniseen.

Genre: Jännitys/draama (K11)



Ohjaaja: Clark Johnson



Pääosissa: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Kim Basinger, Eva Longoria, David Rasche



Kesto: 1h 50min

Pisteet 3/5