Stara Cascada

Viihdeuutiset

Tässä ovat viisufinaalin ennakkosuosikit – plagiaattisyytöksiä ilmassa!

Suomalaiset saavat tänään jännittää viisuedustajansa Krista Siegfridsin menestystä kisan finaalissa iltakymmenestä alkaen. Semifinaalista jatkoon selvinneiden maiden lisäksi finaalissa nähdään kilpailemassa viiden rahoittajamaan, Saksan, Ranskan, Iso-Britannian, Espanjan, Italian sekä isäntämaan Ruotsin edustajat.

Finaalin suurimpia ennakkosuosikkeja ovat tällä hetkellä Tanskan Emmelie de Forest sekä kisan tunnetuimmat artistit Saksan Cascada ja Iso-Britannian Bonnie Tyler. Suomen Krista Siegfrids on yksi kisan mustista hevosista, joka voi hyvinkin yllättää menestyksekkäästi.

Saksaa tänä vuonna edustaa danceyhtye Cascada kappaleella Glorious. Kappaleen on kuitenkin kohuttu olevan kopio viime vuoden voittajasta, Euphoriasta. Cascadan solisti Natalie Horner vastasi lehdistötilaisuudessa kopiosyytöksiin toteamalla, että kappaleet saattavat muistuttaa hieman toisiaan, koska kuuluvat samaan dance-kategoriaan.

Lehdistötilaisuudessa Natalie kertoi omaavansa brittiläiset sukujuuret, vaikka onkin asunut ikänsä Saksassa. Kielitaito sekä saksan että englannin suhteen on kohdillaan ja mikäli finaalista hänen kohdallaan tulee fiasko, voi hän lähteä töihin vaikkapa hotelliin, Natalie naurahtaa.

Kuva: Heidi Maijala
Kuva: Heidi Maijala
Kuva: Heidi Maijala
Kuva: Heidi Maijala

Iso-Britannian edustaja Bonnie Tyler lienee kisojen ennakkoon tunnetuin artisti. Viime vuodet Bonnie on pitänyt urallaan hiljaiseloa, mutta suostui osallistumaan viisuihin herätelläkseen uraansa. Bonnien kappaleen Believe In Me takana on Desmond Child, jonka käsialaa ovat myös muun muassa Kiss-yhtyeen I Was Made For Lovin’ You ja Bon Jovin Livin’ On A Prayer.

Suomen kohdalla veikkauksia lopullisesta sijoituksesta on kuultu kisaviikolla laidasta laitaan. Yleisin mielipide on ollut se, että Kristan päästessä finaaliin vain taivas on rajana. Ja finaalissahan Krista nähdään! Torilla tavataan.

Jesse Thulin
Malmö

Viihdeuutiset

Cascada poseerasi alastomana Playboyssa – tältä näyttää nyt

Saksaa euroviisuissa edustaa tänä vuonna danceyhtye Cascada. Jo kuusi albumia julkaissut yhtye on tunnettu pääosin covereistaan, kuten Everytime We Touch ja Because The Night, mutta myös omista hiteistään, kuten Evacuate The Dancefloor, joka nousi listaykköseksi ilmestyttyään vuonna 2009.

Euroviisujen finaalissa Cascada kilpailee kappaleella Glorious. Yhtye on tunnettu myös muista kuin musiikillisista ansioistaan. Vuonna 2011 yhtyeen solisti Natalie Horler poseerasi nimittäin Playboy-miestenlehden kannessa alastomana. Kyseessä oli ennen kaikkea uuden juuri ilmestyneen Original Me -albumin markkinoinnista.

Cascada ei ole ainoa sulojaan esitellyt kaunotar viisujen historiassa. Vuoden 2001 Saksan edustaja Michelle päätyi myös Playboyn aukeamille ryntäineen edistääkseen laulu-uraansa. Istanbulin vuoden 2004 euroviisujen Belgian edustajan Xandeen alastonkuvat nousivat julkisuuteen hetkeä ennen kisoja ja huhujen mukaan oli osasyynä maan karsiutumiseen vuotensa semifinaalista. Kroatian vuoden 2006 edustaja, muhkeahuulinen Severina nousi otsikoihin ennen kisoja nettiin vuotaneella kotivideollaan, jossa suoritti aktia silloisen poikaystävänsä kanssa.

Jesse Thulin
Malmö