Bomfunk MC’s : No Way In Hell

Singlet · Stara.fi

Bomfunk MC’s on palannut uuden sinkun ja uuden soundin siivittämänä. Yhtyeen kolmas levy julkaistaan 20. syyskuuta.

No Way In Hell poikkeaa soudeiltaan selvästi aiemmasta Bomfunk-materiaalista. Kappale on raikas ja hyväntuulinen kesäbiisi, joka saa takuulla hymyn huulille.

Biisi on aiempaa rockimpaa ja kuulostaa hieman mm. Smashmouth -yhtyeen tuotannolta. Soundeihin on otettu vaikutteita Britannian suunnalta. Intrumentteina kappaleesta erottuvat mm. kitara ja toimivan kuuloinen kireä keyboardsoundi. Taustalla rullaa letkeä kesäbiitti.

Vokaaleista vastaa tuttuun tapaan pääasiassa Raymond. Myös lyriikat ovat hauskan kesäisiä, ja erityisesti jäi mieleen kappaleen hokema ”We gonna kick your monkey ass!”. Tässä on selvän kesähitin ainekset, vaikka kappale julkaistaankin aivan liian myöhään. Radiosoitto on nimittäin vienyt biisin klubikäytöstä parhaan terän.

No Way In Hell on ensimmäinen kokonaan ns. uuden Bomfunkin kappale. Kokoonpano on nykyisin siis Raymond ”B.O.W.” Ebanks, Wille Mäkinen, Okke Komulainen ja Riku ”Infecto” Pentti. Lisäksi rummuissa on Ari Toikka ja kitarassa Erik Valkama.

Discoihin ja muihin menomestoihin sopii toki sinkulla olevat remixit. Biisiä ovat versioineet mm. California Dreaming -kappaleesta tuttu Royal Gigolos, Dj Slow, Muffler ja Moonbootica. Muffler on aika uusi tuttavuus ja sen takaa löytyy Konsta Mikkonen.

Royal Gigolosin miksaus on ihan kelpo tanssikamaa, joskin aika tiukkaa tanssikamaa. Moonbootican electro-osaston versio menee jo hieman yli. Toki se on kelpo kamaa johinkin käyttöön, mutta en vain tiedä mihin.

Mufflerin versio on lähinnä ns. vanhaa Bomfunkia. Silti tästäkin versiosta jää puuttumaan se jokin. Ei toimi. Paras miksaus on odotetusti Vellu Maurolan työstämä Dj Slow Remix, joka on rennon letkeää tanssikamaa.

Jos sinkun miksaukset eivät innosta, mukana on myös accapella -versio innokkaille harrastajille. Parasta sinkussa on perusversio.

Pisteet 4/5