Jani Wickholm : Kaikki muuttuu

Singlet · Stara.fi

Muihin idols-artisteihin verrattuna Jani Wickholm menee täysin eri suuntaan, ja syystäkin. Teinien sijaan nyt on selvästi kiikarissa hieman vanhempi kohderyhmä. Veikkaisin sen olevan lähellä 30-vuotiaita sihteerikköjä… Wickholmin soundi meneekin jossain Suurlähettiläiden ja Samuli Edelmannin maisemissa.

Ensimmäinen single Hukun on soinut hyvin radioissa. Ja syystäkin. Esikoislevyltä lohkaistu Kaikki muuttuu on myös tasokasta aikuispoppia. Sävel ja sanat ovat Timo Kiiskisen käsialaa. Sovituksesta on vastannut Idols-tuomaristossakin nähty Hannu Korkeamäki.

Itse biisi on hieno radiobiisi. Kappaleen kesäinen fiilis ja taustalla välillä soiva sähkökitara saavat hyvälle tuulelle. Jani laulaa levyllä hyvin ja miehen ääni on mitä parhain tämäntyyliseen musiikkiin. Näillä kappaleilla on mahdollisuus soida vielä kymmenen vuoden kuluttua, samaa tuskin voi sanoa esimerkiksi Antti Tuiskusta tai Gimmelistä.

”Elämä muuttuu, mutta antaa sen muuttua. Tajusin tänään että rakastan sua, vielä eilen luulin ettei mikään liikuta mua…” Hienoa lyriikkaa ja tunnelmointia. Tässä on selvästi hittipotentiaalia karaokeiltoihin ja radioaalloille.

Hieman kysymyksiä herätti Janin taannoinen keikka Linnanmäellä. Siellä laulu ja erityisesti artikulointi ei tahtonut oikein livenä sujua. Onneksi studiossa on nykyisin lähes kaikki mahdollista.

Pisteet 3/5