Scooter : Shake That!

Singlet · Stara.fi

Eurotechnon pitkäikäinen sanansaattaja on muuttanut soundiaan kevyempään suuntaan. Ainakin jos on uskominen yhtyeen uutta sinkkua Shake That!, joka on tehty kasaridiscon hengessä. Sinkun takakannessa kundit ovat lisäksi tälläytyneet 80-luvun discohepeniin.

Tuttuun tapaan Scooter ei ole itse vaivautunut tekemään biisiä, vaan tapansa mukaisesti coveroi olemassaolevaa kauraa. Shake That! -biisin pohjana on vuonna 1985 julkaistu Digital Game -yhtyeen kappale Shake Your Booty. Sama biisi kuultiin mm. elokuvassa Austin Powers ja Kultamuna. Silloin viisun esitti Beyonce Knowles.

Kappale on alunperin vuodelta 1976, jolloin sen julkaisi legendaarinen discopumppu KC & The Sunshine Band (Shake Shake Shake) Shake Your Booty -nimellä. Biisi kuultiin yhtyeen Part 3 -albumilla, jonka tuottivat Harry Wayne Casey ja Richard Finch.

Itse kappale on tyylikästä ravehenkistä discoa. Kertosäkeeseen on jätetty alkuperäistä kunnioittavat vokaalit. Soppaan on soundien lisäksi heitetty myös HP Baxxterin huutoja tarpeelliseksi osoittautunut määrä.

Upein fiilis tulee, kun biisin extended-versiossa on mukana kaksi superlegendaarista discosamplea: ”Aaaajee” ja ”Check This Out!”. Nam! Biisi on yllättävän hyvin soundaava kokonaisuus ja toimii myös tanssilattialla hienosti.

Scooterin uusi albumi Mind The Gap julkaistaan loppuvuodesta. Tämän sinkun perusteella luvassa on hittikamaa. Lisätietoa: www.scootertechno.com.

Pisteet 4/5