The Prodigy : Girls

Singlet · Stara.fi

The Prodigy on kiistatta yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä konemusiikkia tekevistä yhtyeistä. Yhtye nousi edelläkävijöiden suosikiksi jo 90-luvun alussa ensimmäisellä singlellään What Evil Lurks. Seuraava julkaisu Charly nousi ykköshitiksi reiveissä, joita järjestettiin jo silloin Vaasassa, Oulussa ja Turussa.

Pian tämän jälkeen bändi rikkoi rajoja nousemalla Brittilistan kärkisijoille kappaleella Everybody In The Place. Siitä alkoi yhtyeen matka suursuosioon, joka toi yhtyeen pari kertaa myös Suomeen.

Seitsemän vuoden tauon jälkeen, 27. elokuuta, julkaistaan uusi albumi Always Outnumbered, Never Outgunned. Sen ensimmäinen singlelohkaisu on Girls, joka julkaistaan vasta viikko albumin jälkeen. Viihdelehti Stara.fi ennakkokuunteli kappaleen, ja oli tyytyväinen kuulemaansa.

Girls on selvästi askel taaksepäin. Siis parempaan old school -suuntaan. Itse asiassa biisi voisi soundin puolesta olla yhtyeen ensimmäiseltä albumilta, niin tiukkaa vääntöä se on. Kappaleen vokaaleista vastaa Ping Pong Bitches. Tämän biisin tapaan albumilla on mukana lukuisia muitakin vierailijoita Liam Gallagherista Twistaan. Keith ja Maxim eivät ole äänessä levyllä, mutta keikoilla he ovat edelleen mukana.

Vaikka Girls onkin parasta Prodigyä vuosikausiin, se ei silti aiheuta mitään suurempia tunteita. Kelpo viisu, joka antaa odottaa paljon tulevalta albumilta. Jos tämä on todella esimakua albumin soundista, siitä tulevat pitämään varsinkin vanhemmat Prodigy-diggarit. Back to basics…

Pisteet 3/5