Morgan Freeman voitti domainkiistan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Morgan Freeman on voittanut nimeään kantavaa internetosoitetta koskeneen kiistan. Kyseessä oli siis osoite www.morganfreeman.com, jonka kansainvälisiä domainkiistoja hoitava WIPO on nyt määrännyt näyttelijän hallintaan. Osoitteen oli rekisteröinyt hyötymistarkoituksessa eräs hakukonealan yritys.

Äskettäin Oscarin parhaasta sivuosasta elokuvassa Million Dollar Baby voittanut Freeman on rekisteröinyt nimensä jo vuonna 1964. Viime vuonna hän jätti lisäksi nimeään koskevan tavaramerkkihakemuksen Yhdysvalloissa. Hakemus on tosin edelleen vireillä, eli tavaramerkki ei ole vielä lainvoimainen.

Aiemmin samanlaisia kiistoja ovat käyneet mm. Julia Roberts, Madonna, Nicole Kidman, Pamela Anderson, Carmen Electra ja Pierce Brosnan.

Vastaavia domainkiistoja on nähty myös Suomessa. Pari vuotta sitten medioissa puitiin laajasti mm. ministerien nimien mukaisia net ja com osoitteita. Silloin asialle ei voitu tehdä mitään, ja ainakin osassa tapauksia rekisteröinnin tarkoituksena olikin tuoda vain esille lain aukkoja.