Backstreet Boys

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi maailman menestyneimmän poikabändin Los Angelesissa. Backstreet Boys kertoi Staralle paluustaan ja muisteli menestyksen huippuhetkiä.

Viisi vuotta on kulunut Backstreet Boysin edellisen Black and Blue –älpyn ilmestymisestä. Noihin vuosiin on mahtunut draamaa, kuten oikeudenkäynti Zomba -levy-yhtiötä vastaan, AJ:n vieroitushoito ja Nickin pidättäminen rattijuopumuksesta. Vaikka viisikko on aikuistunut, ovat he vielä leikkimieleisiä ja kohteliaita. Niin kuin olivat Helsingin keikkojen aikana vuonna 1999.

– Kevin esiintyi Chicago-showssa Broadwayllä New Yorkissa ja West Endissä Lontoossa. Myös Howie on näytellyt, hän levytti kaksikielisen soololevyn ja sijoitti rahojaan kiinteistöbisnekseen. Nick teki soololevyn, kiersi maailmaa sekä näytteli leffoissa. Brian perusti perheen, hänellä on kaksi ja puolivuotias poika, ja levytti pop-gospel-levyn. Minä olen nauttinut raittiista elämästä ja olen tehnyt töitä kotona sekä studiolla, AJ kertoo miesten kuulumiset Los Angelesissa.

Viisikon mukaan tauko on auttanut heitä suhtautumaan arkeen. He saivat toteuttaa yksilötasolla kiinnostuksen kohteitaan, ja ovat oppineet nauttimaan elämästä, hetkestä. He ovat innoissaan uudesta Never Gone -levystään ja kiertueesta, vaikka tietävät, että uuden suosion eteen on tehtävät urakalla töitä.

– Rakastamme musiikkiamme ja Backstreet Boys antoi meille mahdollisuuden toteuttaa unelmamme. Olemme kiertäneet maailman ympäri ja tutustuneet uusiin ihmisiin. Olemme viihdyttäjiä ja rakastamme esiintymistä. Tuntui luonnolliselta tehdä musiikkia taas yhdessä, Howie kertoo.

Vaikka arvostettu musiikkilehti Rolling Stone lyö lyttyyn Never Gone –pitkäsoiton, on bändi saanut myös positiivista palautetta. Sinkkubiisi Incomplete nousi 116 maassa radioiden soittolistojen top 40:ään, itse älppy on ollut Amazon.com –saitin mukaan ennakkomyynneissä kolmenkymmenen parhaan joukossa, ja klubikiertueen liput myytiin loppuun alta aikayksikön.

Viidessä vuodessa musiikkibisnes on muuttunut. Bäkkärit on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä bändeistä, ja sen levyjä on myyty kymmeniä miljoonia. Nykyään samanlaisia ilmiöitä ei ole.

– Musateollisuus romahti internetin myötä. Ihmiset haluavat kuunnella musiikkia ilmaiseksi. Onneksi hiljalleen on löytymässä ratkaisuja näihin ongelmiin, eikä artistien tuotoksia pelkästään varasteta, vaan myös ostetaan.

– Tiedämme, että nykyään on melkeinpä mahdotonta myydä yhtä paljon levyjä kuin huippuvuosinamme. Nyt mietimme mikä on taloudellisesti kannattavaa, ja elämme sen mukaan. Emme esimerkiksi tee heti stadionkeikkoja, vaan olemme tyytyväisiä klubirundiin, popparit pohtivat.

Bändi on tehnyt vuosia yhteistyötä ruotsalaisen tuottajan Max Martinin kanssa. Kiinnostaisiko sitä työskennellä myös suomalaisten, esimerkiksi video-ohjaaja Antti Jokisen, kanssa.

– Hänen videonsa ovat hyviä, Nick kommentoi.

– Jos hän on hyvä, niin tietenkin olemme kiinnostuneita, Kevin miettii.

Teksti: Kirpi Uimonen

Los Angeles