Cursed

Elokuvat · Stara.fiScream -elokuvalla taitonsa näyttänyt parivaljakko Kevin Williamson ja Wes Craven ovat taas saaneet kasaan uuden kauhuelokuvan, johon Williamson taikoi käsikirjoituksen ja Craven ohjasi valkokankaalle. Oikeastaan Cursed on tyylillisesti jossain kauhun ja parodian välimaastossa.

Elokuva alkaa samalla tunnelmalla kuin Tiedän mitä teit viime kesänä. Sisarukset Ellie (Christina Ricci) ja Jimmy (Jesse Eisenberg) ajavat Mulholland Drivea kotiinsa, kun yllättäen ajavat oudon otuksen päälle ja vielä toisen auton kylkeen. Tapahtuneen tiimellyksessä toisen auton kuljettaja häviää metsän siimekseen samaisen oudon eläimen viemänä. Ellien ja Jimmy saavat kuitenkin osansa, kun otus raatelee heitä…

Pian sisarukset huomaavat tuijottavansa yhä tiiviimmin kuuta ja haistavansa veren jopa kymmenien metrien päästä. Jotain on tapahtumassa. Jimmy alkaa aavistella pahinta ja löytää intertnetistä paljon materiaalia ihmissusista. Hän saa huomata, että tarinat näistä hirviöistä eivät ehkä olekaan tuulesta temmattuja.

Kauhuleffoista tuttu Christina Ricci tuntuu aluksi hieman karismattomalta elokuvan päärooliin. Leffan myötä fiilis kuitenkin muuttuu ja hänen sopii roolinsa koko ajan paremmin. Sama tapahtuu elokuvan tarinalle, jonka laimea alku saa leffan myötä lisää puhtia ja jännityskin tiiivistyy välillä ihan mukavasti.

Kauhun sijaan leffassa on paljon myös suoranaista parodiaa. Ainakin ihmissusi näyttää pukuvuokraamosta lainatulta muovilelulta. Parhaimmillaan elokuva on silloin, kun sisarukset huomaavat omaavansa uusia kykyjä ja kokeilevat niitä käytännössä. Lopussa tunnelma myös tiivistyy ja mukaan astuu pakollinen ihmissuhdekohtaus.

Tarinaan on liitetty parikin sivujuonta, jotka värittävät punaista lankaa hyvin. Romantiikkaakin on siis mukana, ja se saakin aikaan erikoisia tilanteita. Sivuroolissa nähtävä Brooke (Kristina Anapau) on miellyttävä uusi kasvo. Pikaisessa cameo-roolissa nähdään myös *Nsync -yhtyeen poptähti Lance Bass.

Tärkeässä roolissa nähdään Dawson’s Creekistä tunnetuksi tullut Joshua Jackson, joka on vihdoin päässyt eroon televisiosarjan siloposkisen teinipojan lookista. Häntä nähdään varmasti myös jatkossa pahisten rooleissa.

Cursed on vuoden parasta teinikauhua. Viihdyttävä, jännittävä, romanttinen ja välillä hauskakin.

Genre: Kauhu (K15)

Ohjaaja: Wes Craven

Pääosissa: Christina Ricci, Jesse Eisenberg, Joshua Jackson, Judy Greer, Milo Ventimiglia, Shannon Elizabeth, Portia de Rossi, Scott Baio

Kesto: 1h 38min

Ensi-ilta: 26.6.2005

Pisteet 3/5