Ashton Kutcher

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi maailmankuulun näyttelijä Ashton Kutcherin Los Angelesissa. Demi Mooren aviomies ja suositun 70’s Show -sarjan tähti kertoi tulevasta elokuvastaan.

Rakastuminen ja suhteet kiinnostavat näyttelijä Ashton Kutcheria, 27. Niihin hän paneutuu uudessa A Lot Like Love –romanttisessa komediassaan. Se kertoo kahdesta vähän päälle parikymppisestä, sitoutumiskammoisesta nuoresta aikuisesta. Moderni rakkaustarina kehittyy seitsemän vuoden aikana, sattumanvaraisten sekä ennalta harkittujen tapaamisten pohjalta. Noihin vuosiin mahtuu kaaosta, muita parisuhteita ja huonoa ajoitusta.

– Viehätyin käsikirjoituksesta, koska se on totuudenmukainen. Usein hyviä asioita, kuten rakastuminen, saattaa tapahtua täysin väärään aikaan. Hahmomme, Oliver ja Emily, yrittävät kasvaa aikuisiksi mahdollisimman nopeasti, mutta ovat epävarmoja suhteistaan ja kyseenalaistavat jokaisen tekemisen tai tekemättä jättämisen, kertoo asiallinen Ashton Kutcher Stara.fi:lle.

– Ura tulee nykyään ennen parisuhdetta. Vaikka ihmiset rakastuisivat, he työntävät toisiaan pois. Nykyään suorittamismentaliteetti menee tunteiden edelle. Pitää olla ura ja taloudellisesti turvattu tilanne ennen kuin voi rakastua, mennä naimisiin ja perustaa perheen, elokuvan toinen tähti Amanda Peet jatkaa.

– On mielenkiintoista spekuloida, miksi toiset ihmiset tulevat välittömästi toimeen keskenään, ja toiset eivät, Kutcher miettii.

A Lot Like Love -elokuvan tekijät etsivät päärooleihin näyttelijöitä, joiden välillä on kemiaa. Se on rakkaustarinan perusta. Kutcherilla ja Peetillä synkkasi koe-esiintymisessä saman tien, he olivat samassa sfäärissä. He nauroivat toistensa vitseille ja ymmärsivät toistensa juttuja.

– Amanda on lahjakas näyttelijä. Ennen kuvauksia hän saattaa vitsailla minkä ehtii, ja kun kamera käy, hän pystyy olemaan vakava. Hänen pokerinaamansa ei petä. Halusin työskennellä Amandan kanssa ja se oli yksi syy, miksi otin roolin vastaan, Kutcher kehuu kollegaansa.

Kutcher piti Bon Jovin kappaleen esittämistä yhtenä koomisimmista kohtauksista.

– En voinut harjoitella sitä etukäteen, muuten se olisi ollut liian hiottu. Tein sen fiilis-pohjalta. Halusin aikoinani perustaa bändin, mutta tajusin, että en ole tarpeeksi lahjakas laulaja. Sitä vastoin preppasin taitojani pianon ja kitaran soitossa.

Elokuvan tuotantotiimi kehuu Kutcherin charmia, hänestä voisi tulla vaikka seuraava Gary Grant. Kriitikot ovat taas mollanneet Kutcherin esiintymisen sekä A Lot Like Love –pätkässä, että myöhemmin syksyllä ensi-iltansa saavassa Guess Who –komediassa.

– Yritän olla kuuntelematta kehuja tai kritiikkiä. En halua elää muiden asettamien käsitysten mukaan.

Hän myöntää kuitenkin pelkäävänsä, että ei saavuta näyttelijänä omia tavoitteitaan.

– Minulla on tuotantoyhtiö ja kehittelen jatkuvasti jotain uutta. Minulla on varasuunnitelmia, jos siipeni eivät kanna näyttelijänä. Nyt suunnittelen Saturday Night Live –ohjelman kaltaista konseptia. Kirjoitan myös käsikirjoituksia, mutta ne ovat usein vain terapiaa minulle ja päätyvät pöytälaatikkoon.

Hän kuvasi keväällä viimeisen osansa 70´s Show –sarjaa, sen sijaan Punk´d-ohjelman lisäksi jenkeissä nähdään uusi Beauty and Geek –tosi-tvsarja. Siinä paritetaan kauniita naisia ja nörtti miehiä. Häntä ei haittaa oman nimensä tuotteistaminen.

– Hip hop -artistit aloittivat uuden trendin, he tekivät itsestään tuotteen, ja nyt näyttelijät ja muut julkkikset ovat seuranneet heitä. On ok tehdä vaatteita, esiintyä mainoksissa, tuottaa, näytellä, periaatteessa tehdä mitä haluaa. Enää ei tarvitse olla uskollinen reviirilleen.

Kutcher on ollut julkisuudessa töitään enemmän rakkauselämänä takia. Suhde toisen näyttelijän, Demi Mooren, 42, kanssa kukoistaa. Vielä ei ole vahvistettu parin naimisiinmenoaikeita eikä perheenlisäys huhuja.

Kirpi Uimonen

Los Angeles

Lue A Lot Like Love -elokuvan arvostelu tästä.