Antti Tuisku

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi Antti Tuiskun Tammerkosken Sillalla –kesäfestivaalin backstagella. Takana oli kuuma ilmaiskeikka täpötäydelle salille. Lavan edessä liikkui vielä haastattelun aikana satojen teinityttöjen massa odottaen nimikirjoituksia. Ulkona paahtava helle kuumottaa myös takahuoneena käytettävää työmaakoppia.

– Kyllä tuossa kuuma tulee, kun vedettiin tänään vielä normaalia pidempi setti. Kyllä keikan jälkeen on ihan mahtava meininki, niin kuin oli keikallakin. Tänään oli jälleen kerran ihan mahtava setti ja upea yleisö. Parempaa ei voisi enää toivoa, Antti Tuisku hehkuttaa.

Idols -kisasta supersuosioon noussut Tuisku on keikkaillut tiiviisti alkukesän. Mies julkaisi taannoin jo toisen albuminsa, joten kesäfiilis on myös sen takia katossa.

– Mie oon kyllä nautiskellut jokaisesta hetkestä ja päivästä ihan täysin riennoin ja siemauksin. Levy on kannatellut hyvin eteenpäin ja keikkaa riittää. Ihmisiä on ollut keikoilla tänä kesänä vähintään yhtä paljon kuin viime kesänä, eli työt eivät ole päässeet ainakaan toistaiseksi loppumaan. Asiat ovat nyt tosi hyvin ja nautiskelen kaikista näistä hetkistä mitä nykyisin elän.

Antin kesä kuluu lähes kokonaan keikoilla ja keikkamatkoilla. Väliin mahtuu kuitenkin myös muutamia vapaapäiviä, jolloin Antti voi unohtaa olevansa suosittu poptähti ja rentoutua ystävien parissa.

– Kyllä mulla menee suurin osa vapaa-ajasta kavereiden kanssa olemiseen. Me tehdään mitä milloinkin ja yritetään unohtaa kaikki työhön liittyvä mahdollisimman taka-alalle.

– Tänään esimerkiksi tuolla Helsingissä on mun isä ja äiti käymässä. Mie olen niiden kanssa viettänyt tässä alkuviikosta aikaa. Ja eilen oltiin kavereiden kanssa katsomassa leffaa, joten teen samoja juttuja mitä normaalisti ihmiset tekevät, että pääsevät relaamaan.

Keikoilla tulee joskus vietettyä tuntikausia takahuoneessa. Millainen olisi Antti Tuiskun unelmabäkkäri?

– En mie tiiä onko minulla mitään sellaista unelmabäkkäriä, kun ei siellä hirveän paljon vietetä kumminkaan sitä aikaa. Suihkuhan olisi ihan mahtava asia, ja täältä se puuttuu, mutta toisaalta tämä on päiväkeikka ja mulla asuu kaveri täällä Tamperella, joten pääsen sen luokse suihkuun.

– Mulle on ihan sama mitä sieltä bäkkäriltä löytyy. Riittää että saan nestetasapainon ja sokeritasapainon kuntoon ennen ja jälkeen keikan niin se riittää meikäläiselle.

Keikan jälkeen ei jää paljoakaan luppoaikaa, koska seuraavan päivän keikkaan valmistautuminen aloitetaan jo edellisenä päivänä. Myös matkoihin kuluu paljon aikaa. Näin myös Tampereen keikan jälkeen.

– No, me käydään moikkaamassa just sitä kaveria ja sit lähdetään saman tien ajamaan takaisin kohti Helsinkiä, kun huomenna pitää olla sitten taas hyvissä ajoin aamulla tien päällä. Tänään ehdin just pyörittää nuo esiintymisvaatteet koneessa, että saan huomenna puhtaat vaatteet sekä Mikkelissä että Kotkassa päälle.

– Mulla on huomenna kaksi keikkaa, joten siitä tulee tosi raskas päivä, että hirveästi ei tänään ehdi mitään muuta tekemään. Tärkeää on että pääsee hyvin nukkumaan.

Liikkuvan popparin mittariin tulee viikossa helposti yli tuhat kilometriä. Antti liikkuu yleensä keikkabussilla, mutta joskus pitää turvautua myös henkilöautoon.

– Keikkabussilla liikun suurimmaksi osaksi, mutta minulla on niin paljon asioita, joita pitää hoitaa Helsingin päässä, että oman aikataulun takia joudun välillä käyttämään omaa autoa. Meillä on niin mahtava porukka kiertämässä, että menen paljon mieluummin keikkabussilla jos vaan aikataulut sallivat.

Tuisku on ensimmäisen Idols-kierroksen selvästi suurin tähti, vaikka hän sijoittuikin kolmanneksi. Uudelle tuotantokaudelle haki 1.500 tähdeksi haluavaa. Minkälaisia neuvoja ja ohjeita Antti heille antaisi?

– En mie ole omasta mielestäni mikään sen parempi neuvomaan ketään. Olen omasta mielestäni vielä samanlainen keltanokka. Tässä pitää jokaisen ihmisen maalaisjärjellä ajatella ja ottaa ihan jokaisesta hetkestä ja asiasta opiksi. Minulla ei ollut ketään kädestä pitäen opastamassa. Pitää tietää mihin lähtee ja mitä se saattaa poikia, Antti opastaa.

– Joka hetkestä pitää nauttia täysillä, eikä saa antaa niiden perusarvojen unohtua minnekään taka-alalle. Ne kun muistaa pitää arvossa ja tehdä samoja asioita kuin aina ennenkin, niin sillä tavalla ne jalat pysyy siellä maan pinnalla. Täysillä vaan sinne kokeilemaan ja toivottavasti onni potkii!

Sinusta käydään keskusteluja kymmenillä sivustoilla ja foorumeilla. Ehditkö itse lukea, mitä sinusta kirjoitetaan?

– Sen verran käyn omilla nettisivuilla vastailemassa, että pidän siellä päiväkirjaa, koska omasta mielestäni sen haluan antaa faneille, että ne tietää missä minä menen ja mitä minä teen. He ovat kuitenkin kiinnostuneita elämästäni ja heidän ansiostaan pitkälti olen tänä päivänä missä olen. Niiden merkitys ja arvostus on mun omassa päässä kyllä kasvanut matkan varrella.

– Toisaalta oli kysymys sitten lehtijutuista tai nettikeskusteluista niin eipä minua ole koskaan kiinnostanut, että mitä siellä puhutaan. Itse minä tiedän missä minä menen ja mitä minä teen. Mitäpä yksityiselämää jakelemaan, koska eihän sitä muutkaan tuolla jakele.

> Katso kuvat Antti Tuiskun keikalta

Teksti: Jocka Träskbäck