Sin City

Elokuvat · Stara.fi

Sarjakuviin perustuvien elokuvien sarjaa jatkaa Sin City, joka perustuu Frank Millerin sarjakuviin. Jo ennakkoon paljon puhuttu elokuva oli pettymys, jonka odotetuin kohta oli lopputekstien alkaminen reilun kahden tunnin jahkailun jälkeen.

Film Noir -vaikutteinen elokuva sijoittuu rappiolla olevaan Sin Cityn kaupunkiin, jossa korruptio ja anarkia elävät käsi kädessä. Kieltämättä elokuva on sarjakuvamaisin ja siten ehkä onnistunein viime vuosien sarjakuviin perustuvista elokuvista. Kuvakerronta on lähinnä musta-valkoista, ja tarkkaan valitut harvat värit luovat leffaan oikeaa sarjakuvan tunnelmaa.

Ohjaus on sarjakuvamaisen töksähtelevää, kuten asiaan kuuluukin. Vierailevana ohjaajana Robert Rodriquezin lisäksi on Quentin Tarantino. Myös näyttelijäkaarti on melkein ylivoimaisen nimekäs, ja tähtiä suorastaan vilisee valkokankaalla.

Elokuvan suurin ongelma on tarinassa, joka ei tunnu etenevän juuri minnekään, kun tunnin tarina kerrotaan reilussa kahdessa. Tarina perustuu Millerin kolmeen albumiin: Sin City, Keltainen äpärä ja Kohtalokas tappo. Tarinoiden rajat ovat selkeät, vaikkakin ne nivoutuvat lopulta yhteen.

Kyseisen sarjakuvan ystävät saavat elokuvasta varmasti irti haluamansa, mutta ns. tavalliselle katsojalle luvassa on kaksi tuntia tylsää ja päätöntä väkivaltaa. Tällaisia ”taidepläjäyksiä” leffafanaatikot ja kriitikot varmasti kehuvat, mutta tavallinen katsoja menee elokuviin viihtymään, ei katsomaan sarjakuvaa.

Elokuvaa on jo nyt verrattu mm. Pulp Fictioniin, mutta syyttä. Nämä kaksi elokuvaa painivat täysin eri sarjoissa, vaikka taustalta löytyykin Quentin Tarantinon nimi. Maineikas ohjaaja kun ei voi juurikaan vaikuttaa tylsän käsikirjoituksen sisältöön.

Genre: Toiminta/draama (K15)Ohjaaja: Frank Miller, Robert RodriguezPääosissa: Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis, Jessica Alba, Rosario Dawson, Elijah Wood, Jaime King, Brittany Murphy, Benicio Del Toro, Josh Hartnett, Michael Madsen, Nick Stahl, Carla Gugino, Michael Clarke DuncanKesto: 2h 06minEnsi-ilta: 22.7.2005

Pisteet 2/5