Cameron Diazia kuvanneelle vankeutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yläosattomasta Cameron Diazista melkein 15 vuotta sitten kuvia ottanutta ja kuvilla Diazia kiristänyttä John Rutteria uhkaa monen vuoden vankeusrangaistus. Rutter todettiin syylliseksi väärennökseen ja väärään valaan.

Kuvissa 19-vuotias Diaz poseeraa pelkissä nahkasaappaissa ja verkollisissa stay-upeissa. Kuvat ottanut Rutter vaati Diazilta 3,5 miljoonaa dollaria, jotta kuvat jäisivät myymättä eteenpäin tahoille, jotka olisivat Rutterin mukaan käyttäneet kuvia Diazia vastaan.

Rutter uhkasi kuvien leviävän julkisuuteen juuri Charlien Enkelit-Kurvit Suoriksi -leffan julkaisun aikoihin vuonna 2003.

Rutterin syytteet tulivat siitä, että hän oli väärentänyt Diazin nimikirjoituksen paperiin, jossa hänelle kuvaajana myönnettiin kuvien täydet käyttöoikeudet. Oikeudessa Rutter kuitenkin vannoi valan alla allekirjoituksen olevan aito, kunnes viimein myönsi väärentäneensä nimmarin, ja valehdelleensa Diazille sekä oikeudelle.

Kuulusteluissa Rutter myönsi myös vaatineensa Diazia maksamaan hänelle 3,5 miljoonaa dollaria kahden päivän sisällä, jotta kuvat eivät leviäisi julkisuuteen.

Rangaistukseksi Rutter voi saada jopa 6 vuotta vankeutta. Tuomio selviää syyskuun 15. päivä.