It’s All Gone Pete Tong

Elokuvat · Stara.fi

Vuoden tiukin klubbailuleffa It’s All Gone Pete Tong on musta komedia legendaarisesta Frankie Wilde -tiskijukasta, joka on noussut huipulle kovalla kohinalla ja elää jokaisen hetken täysillä. Hänellä on rahaa, asunto Ibizalla, kaunis vaimo ja hänen kuvansa komeilee musiikkilehtien kansissa.

Huumeiden ja alkoholinhuuruisen elämän romuttaa kuitenkin päihteiden sijaan synnynnäinen kuulovamma, joka tekee tiskijukasta pian täysin kuuron. Vamma vie häneltä yhdessä yössä ammatin, perheen ja maineen. Frankie Wilde vajoaa itsesääliin ja päihteiden syvään kuiluun. Sieltä on vain yksi suunta – ylös.

Wilde aloittaa uskomattoman nousun takaisin kuuluisuuteen. Hän haluaa näyttää, että kuurokin voi olla dj-tähti. Mitä sen jälkeen tapahtuu, onkin jo klubimusiikin historiaa.

Frankie Wilde ei ole todellinen henkilö. Tositapahtumiin vain välillisesti liittyvä tarina on kuuluisan brittiläisen dj-tähti Pete Tongin käsialaa. Elokuvan nimi It’s All Gone Pete Tong onkin brittiläinen sananlasku, joka tarkoittaa kaiken menevän päin per**ttä. Leffassa nähdään omana itsenään Pete Tongin lisäksi kommentteja antamassa mm. dj-gurut Paul Van Dyk ja Carl Cox.

Tarina sijoittuu 90-luvulla suosituksi tulleen Ibiza-bailusaaren maisemiin. Ibizan kulta-ajat olivat 2000-luvulle tultaessa jo historiaa, ja nykyisin siellä viihtyvät lähinnä brittiteinit ja nuoruutensa kulta-aikoja muistelevat Euroopan klubbarit. Kuvauspaikkoina nähdään mm. Cream, Pacha ja Amnesia -jättiklubit.

Elokuva on erittäin mielenkiintoinen ja leffan musiikki suorastaan loistava. Mukana on paljon hardhousea ja house-klassikoita. Lopputeksteissä vilahti jostain syystä myös tuttu nimi – Miikka Kiprusof… Tässä on klubikansan vuoden must-leffa!

Pisteet 4/5