The Skeleton Key

Elokuvat · Stara.fi

Nuori ja kaunis nainen kyllästyy työskentelyyn sairaalassa ja päättää kokeilla siipiään kotihoitajana. Caroline (Kate Hudson) päätyy lehti-ilmoituksen perusteella oudon eläkeläispariskunnan palkkalistoille. Yhdysvaltain syvässä etelässä alkaa kuitenkin tapahtua kummia, kun talosta löytyy outo huone, joka sisältää vähintäänkin epäilyttävää materiaalia.

Pian Caroline saa selville, ettei pariskunnan elämässä ole kaikki hyvin. Vanha rouva tuntuu tietävän hieman liikaa talonsa salaisuuksista. Kun keitokseen lisätään vielä hoodoo (ei siis voodoo), niin soppa alkaa kiehua yli. Suhteellisen tavallisena kauhuelokuvana alkanut raina muuttuu puolivälin jälkeen mielenkiintoiseksi jännityselokuvaksi.

Kauhuelokuvien kliseitä viljellään alkupuolella kovin vuolaasti, mutta loppua kohden elokuva petraa kulkuaan ja katsoja pysyy myös paremmin mukana juonen käänteissä. Elokuvan viimeiset kymmenen minuuttia määrittävät koko elokuvan uusiksi, mikä ei kovin monelta elokuvalta onnistu. Juuri loppuratkaisu nosti elokuvan pisteitä roimasti.

Genre: Psykologinen trilleri (K15)

Ohjaaja: Iain Softley

Pääosissa: Kate Hudson, Gena Rowlands, Peter Sarsgaard, Joy Bryant, John Hurt

Kesto: 1h 45min

Ensi-ilta: 26.8.2005

Pisteet 4/5