Fork : Cover To Cover

Albumit · Stara.fi

Kotimainen Fork-yhtye julkaisee nyt esikoisalbuminsa, joka sisältää tunnettuja hittikappaleita a cappellana, eli täysin ilman soittimia. Kaikki äänet tulevat bändin jäsenten suusta. Mukana on 10 enemmän tai vähemmän tuttua hittiä kevyestä popista lattariin ja funkista danceen. Mielenkiintoinen kattaus siis.

Avausraita Bon Jovin You Give Love A Bad Name kuulostaa keskeneräiseltä, eikä palaset ihan kohtaa. Kakkosraita Can’t A Loop yhdistelee US3:n 90-luvun alussa julkaisemaa Cantaloop-hittiä, MC Hammeria, Vanilla Icea ja Aerosmithiä. Tässä on Forkia parhaimmillaan. Myös Michael Jacksonin Smooth Criminal on kelpo raita.

Biisien taustat ovat onnistuneet erityisesti U2:n Beautiful Day ja Robbie Williamsin Kids -covereissa. Pinkin God Is A DJ-versio ei anna juurikaan arvoa alkuperäiselle varsinkaan taustojen suhteen, mutta Ricky Martinin Livin’ Da Vida Loca taas saa jo paremmin menojalkaa liikkeelle.

Vaikka kyseessä on a cappella-musiikki, levy on hieman raskasta kuunneltavaa. Toisella pyörityskerralla joutui jo skippaamaan biisin jos toisenkin, jotta tunnelma säilyisi. Yhtyeen vahvuus on erilaisuudessa, joten tämä levy voi löytyä vielä monesta levyhyllystä – mausteena. Yhtyeen show olisi mielenkiintoista nähdä livenä.

Pisteet 3/5