AC/DC ensi kesänä Suomeen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Raskaan rockin legenda, australialaisyhtye AC/DC, on tulossa Suomeen ensi kesänä. Viihdelehti Stara.fi:n saamien tietojen mukaan yhtye on alustavasti kiinnitetty Tuurissa järjestettävän Miljoonarockin ensi kesän festivaalin pääesiintyjäksi.

Angus Youngin luotsaama AC/DC nousi kotimaassaan parrasvaloihin jo vuonna 1973. Maailmanlaajuisen läpimurtonsa yhtye teki 1970-luvun lopussa, kun se julkaisi Highway To Hell -hitin. Vuonna 1980 yhtye julkaisi Back In Black -albumin, jota on myyty jo kymmeniä miljoonia kappaleita. Yhtyeen tuorein levy Stiff Upper Lip on vuodelta 2000. Seuraava studiolevy tullaan mahdollisesti julkaisemaan ensi vuonna.

Tänä vuonna toista kertaa järjestetyn Miljoonarockin pääesiintyjä oli niin ikään rockin veteraaniyhtye Deep Purple. Tapahtuma veti toukokuussa Tuurin pelloille noin 10.000 katsojaa.

Miljoonarockin pääesiintyjänä on nähty aiemmin myös The Scorpions, joka tähditti festivaalia vuoden 2004 syyskuussa. Ensimmäistä Miljoonarockia tähdittivät skorppareiden lisäksi myös mm. Leningrad Cowboys, Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Miljoonasade, Pizza Enrico ja Dj Edward.