Madagascar

Elokuvat · Stara.fi

Yhdysvalloissa sekä aikuiset että lapset valloittanut piirroselokuva Madagascar saa Suomen ensi-iltansa vihdoin 2. syyskuuta. Elokuva kertoo New Yorkin keskuspuiston eläintarhan asukeista, jotka joutuvat vaihtamaan maisemaa erinäisten sattumien takia. Pian seepra, leijona, kirahvi ja virtahepo ovatkin matkalla Afrikkaan.

Pingviinien iskujoukon takia nelikko putoaakin laivasta ja päätyy kaukaiselle Madagascarin saarelle. Kuinka ylelliseen cityelämään tottuneet eläintarhan kasvatit pärjäävät villissä viidakossa? Tunnelma tiivistyy, kun Alex-leijonan (Ben Stiller) vaistot alkavat herätä ja hänen seepra-ystävänsä Marty (Chris Rock) muuttuukin saaliiiksi…

Eläintarhassa syntynyt ja varttunut Gloria-virtahepo (Jada Pinkett) tekee parhaansa suojellakseen Martya Alexin himoilta. Mukana seikkailee myös Bronxissa syntynyt, mutta silti kovin pelokas koheltaja, kirahvi Melman (David Schwimmer).

Madagascarin saarella elävän yhdyskunnan itseriittoisena kuninkaana kuullaan lisäksi Ali G, eli Sacha Baron Cohen. Yhdyskunnan teemabiisi on muuten vuonna 1994 julkaistu Reel 2 Reelin I Like To Move It -bogglehouse-hitti, jota itse kuningas esittää ansiokkaasti. Cameo-roolissa vilahtaa niinkin outo ilmestys, kuin Spalding-merkkinen lentopallo elokuvasta Cast Away – tuuliajolla.

Elokuva oli oikein mielyttävä puolitoistatuntinen, joskin tarina loppui hiukan kesken. Hahmot olivat toinen toistaan koomisempia ja jokaisella oli myös selkeä roolinsa tarinassa. Viihdelehti Stara.fi suosittelee englanninkielistä versiota myös lapsille. Ainakin lehdistönäytöksessä kouluikäisillä oli oikein hauskaa. Englanninkielisessä versiossa repliikit olivat osuvia ja nuorekkaita.

Genre: Animaatio (S)Ohjaaja: Eric Darnell, Tom McGrathPääosissa: (englanninkielinen versio) Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Andy Richter, Sacha Baron Cohen, Cedric the EntertainerPääosissa: (suomenkielinen versio) Petteri Summanen, Mikko Leppilampi, Laura Voutilainen, Janne ReinikainenKesto: 1h 27minEnsi-ilta: 2.9.2005

Pisteet 4/5 (Englanniksi puhuttu versio)