Tiktak : Sankaritar

Singlet · Stara.fi

Tiktakin tuoreen Myrskyn edellä -albumin ensimmäinen singlelohkaisu on Sankaritar. Kappale on räväkkää ja energistä Tiktakia, mutta soundillisesti se on totuttua synkempää ja jotenkin juurevampaa tavaraa.

Myös kappaleen lyriikat ovat tummissa tunnelmissa, taistelukentällä ja sodassa. Biisin varsinainen voima tulee kertosäkeen melodiasta ja loppuosan nostosta. Kappale oli ensimmäisiä levylle äänitettyjä kappaleita.

– Se oli ekojen biisien joukossa mitä äänitettiin tälle levylle. Tosin hyvän tekstin löytyminen vei aikaa, mutta kyllä kannatti. Olen lopulliseen tekstiin todella tyytyväinen. Tää on yks niistä biiseistä, joista tuli mulle heti tosi hyvä fiilis. Jotenkin vaan jo ensimmäisellä kuuntelulla tää biisi tuntu tosi omalta. Odotan todella paljon tän biisin viemistä keikoille, yhtye kertoo verkkosivuillaan.

Sankaritar toimii mukavasti radiossa, mutta yhtyeen parhaimmiston joukkoon tämä kappale ei nouse.

Kappaleen on tuottanut Rauli ”Illusion Rake” Eskolin, joka on aiemmin tuottanut mm. Neljä Ruusua ja Ann Bell Fell -kokoonpanojen musiikkia. Kappaleen sanoitus on Petran ja Morgan Wuornos -salanimen käsialaa.

Pisteet 3/5