Karate Kid -elokuvan tähti kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomenkin televisioruuduissa juuri nähtyjen Karate Kid -elokuvien tähti, näyttelijä Pat Morita, on kuollut 73-vuotiaana. Hänet nähtiin Karate Kid -elokuvissa karate-taituri Kesuke Miyagin roolissa. Miyagi opetti Daniel LaRussoa (Ralph Macchio) taistelulajin mestariksi.

Oscar-ehdokkaanakin ollut näyttelijä kuoli torstaina kotonaan Las Vegasissa, Yhdysvalloissa. Hänen Evelyn-vaimonsa kirjoittaman tiedotteen mukaan näyttelijä koki luonnollisen kuoleman.

Kaliforniassa vuonna 1932 syntynyt Morino vietti suuren osan lapsuudestaan sairaalassa tuberkuloosin takia. Toivuttuaan hän joutui Toisen maailmansodan aikaan vankileirille Arizonaan, vaikka asui Yhdysvalloissa. Sodan jälkeen hänen perheensä avasi ravintolan, josta Morita aloitti näyttelijänuransa.

Onnenpäivät -komediasarjasta kuuluisaksi noussut näyttelijä koki todellisen läpimurron vuonna 1984 Karate Kid -elokuvassa. Supersuosittu elokuva sai kolme vielä jatko-osaa, joista viimeinen valmistui vuonna 1994. The Next Karate Kid -elokuvan pääosassa nähtiin Hilary Swank.

Miyagin legendaarisia kohtauksia ovat mm. kärpästen pyydystäminen syömäpuikoilla, auton vahaamisen opettaminen ”wax on – wax off” menetelmällä. Sittemmin Morita on nähty vierailemassa noin sadassa roolissa mm. elokuvissa Spy Hard, Honeymoon in Vegas ja Even Cowgirls Get the Blues.