Pedofiilirokkari kolme kuukautta linnassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vietnamissa lapsiinsekaantumisesta epäiltynä kiinni otettu glam-rokkari Gary Glitter on määrätty kolmeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen. Ba Ria-Vung Tau provinssin syyttäjä Nguyen Van Xung kertoi, että poliisilla on tarpeeksi todisteita, jotta Glitteriä vastaan voidaan nostaa syyte.

61-vuotias Gary Glitter, oikealta nimeltään Paul Francis Gadd, on asunut vuodesta 2003 lähtien Vung Taun rantakaupungissa, jossa hänellä on ollut asunto vuokralla. Paikallinen poliisi sai äskettäin tietoonsa, että Glitterillä on suhde alaikäisen tytön kanssa. Glitter lähti tämän jälkeen pakomatkalle.

Hänet pidätettiin viime lauantaina Ho Chi Minh Cityn lentokentällä noustessaan Bangkokiin matkalla olleeseen lentokoneeseen. Siitä saakka Glitter on ollut poliisin huostassa. Häntä odottaa pahimmillaan kuolemantuomio lapsen raiskauksesta. Yhteensä hyväksikäytettyjä on poliisin mukaan viisi, joista yksi on vasta 12-vuotias.

Rokkarin asianajaja Le Thanh Kinh on kertonut yrittävänsä saada Glitterin vapaalle takuita vastaan.

Glitter tuomittiin Britanniassa vuonna 1999 neljäksi kuukaudeksi vankeuteen lapsipornon hallussapidosta. Sittemmin hänet on karkoitettu rikoksen takia Kambodiasta. Rikoksen laatua ei ole kerrottu.