Call of Duty 2 (PC)

Pelit · Stara.fi

Call Of Duty -pelisarjan tuorein PC-versio, Call Of Duty 2, yllätti pelattavuudellaan. Jatko-osa on siis samoilla linjoilla edeltäjänsä kanssa, vaikka usein jatko-osat ovatkin tuottaneet jonkinasteisia pettymyksiä. Tällä kertaa yllätys oli kuitenkin positiivinen.

Toiseen maailmansotaan sijoittuvia pelejä tuntuu nykyisin tulevan kuin sieniä sateella, joten laatuvaatimukset ovat korkealla. Call Of Duty 2:n kanssa samoista pelaajista kisailee esimerkiksi Battlefield 2. Yksinpelissä Call Of Duty 2 vie kuitenkin selvästi voiton, sillä peli on paljon varmatoimisempi eikä vaadi yhtä paljon tehoja kuin kilpailijansa. Myös pelattavuus on parempi.

Pelin käytettävyys, ja sitä kautta siis pelattavuus, on huippuluokkaa. Aseiden vaihdot ovat nopeita ja helposti sisäistettäviä. Myös kranaatin heitto hektisissä tilanteissa on harvinaisen nopeaa ja onnistuu ilman erityistä sorminäppäryyttä ja kikkailuja. Pelin alussa on hyvä koulutusjakso, jossa päätoiminnot selvitetään pelaajalle, joten aikaa ei turhraannu pelin opetteluun itse taisteluissa.

Peli myös tallentuu vähintäänkin riittävän usein. Kuoleman korjatessa satoa pelaaja pääsee nopeasti jatkamaan miltei samasta kohdasta eteenpäin. Kenttiä ei siis tarvitse pelata turhauttavasti uudelleen ja uudelleen. Kun pelin nopeus on tämä, sen voi pelata läpi pariinkin otteeseen pelikokemuksen kärsimättä.

Pelin tekoäly on erittäin laadukasta, ja yksinpeli tuntuu usein moninpeliltä. Tekoälyn ohjaamat sotilaat osaavat ampua, suojautua ja heittää jopa kranaatin takaisin aivan kuin oikea pelaaja. Toki samalla myös vastapuolen sotilaat ovat aika ”älykkäitä”.

Pelin grafiikka on erittäin laadukasta ja pyörii hiukan heikommallakin koneella. Jos pelistä haluaa kuitenkin ottaa kaiken irti, se tarvitsee alleen kovan pelikoneen. Myös äänimaailmaan on perehdytty kiitettävän hyvin. Se tuntuu autenttiselta panssarien äänistä sotilaiden huutoihin ja kranaattien iskuihin.

Plussat+ Pelattavuus+ Tekoäly+ Tallennusvälit+ Grafiikka ja äänimaailma

Miinukset– Grafiikka vaatii paljon tehoa– Monipelin tiimityöskentely

Pisteet 5/5