Ghost-elokuvan aave kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukuisissa elokuvissa muun muassa aaveen rooleissa nähty näyttelijä Vincent Schiavelli menehtyi maanantaina keuhkosyöpään. Hieman erikoisen näköinen 57-vuotias näyttelijä kuoli kotonaan Sisiliassa, Italiassa. Hän syntyi italialais-amerikkalaiseen perheeseen New Yorkissa 10. marraskuuta 1948.

Schiavelli esiintyi pitkällä urallaan noin 150 televisio-ohjelmassa – mukana mm. Salaiset kansiot ja Ihmemies McGyver. Valkokankaalla hänet nähtiin mm. elokuvissa Ghost – näkymätön rakkaus, Yksi lensi yli käenpesän, Batman Returns ja James Bond -leffassa Huominen ei koskaan kuole.

Vanity Fair -lehti valitsi Schiavellin vuonna 1997 yhdeksi Yhdysvaltain parhaimmista näyttelijöistä. Näyttelemisen lisäksi kulinarismin ystävä kirjoitti keittokirjoja ja artikkeleita ruokalehtiin. Vuonna 2001 hän vastaanotti James Beardin journalismipalkinnon.