Presidentti yritti sekaantua Da Vinci Koodin roolitukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskan presidentti Jacques Chirac on kokenut nolon takaiskun elokuvamaailman puolella. Brittiläinen The Times -lehti paljasti, että presidentti on yrittänyt vaikuttaa Ranskassa osittain kuvattavan Da Vinci Koodi -elokuvan roolijakoon.

Lehden tietojen mukaan Chirac yritti saada näkyviin rooleihin perheystäviään. Hän yritti saada Sophie Neveun rooliin näyttelijä Sophie Marceauta, joka on Chiracin tyttären, Clauden, hyvä ystävä ja oli vahvasti tukemassa Chiracin kampanjaa vuoden 2002 presidentinvaaleissa.

Sophie Marceau on nähty aiemmin mm. James Bond -elokuvassa Kun maailma ei riitä. Rooliin valittiin kuitenkin Amelie -elokuvasta tuttu Audrey Tautou.

Skandaaliksi brittilehdistössä luonnehdittu lobbaus tuli julkisuuteen elokuvan ohjaaja Ron Howardin kautta. Samalla Howard kertoi, että presidentti yritti vaikuttaa jopa näyttelijä Jean Renon saamaan palkkaan. Hänet nähdään elokuvassa etsivä Bezu Fachen roolissa.

Vaatimuksiensa vastapalveluksena presidentti Chirac lupasi myötävaikuttaa lupaan päästä kuvaamaan Pariisin maineikkaaseen Louvre -museoon. Presidentin tiedottaja on kiistänyt väitteet, mutta on kuitenkin vahvistanut Chiracin ja Howardin tapaamisen.

Da Vinci Koodi saa ensi-iltansa Suomessa 19. toukokuuta 2006.