Sugababes : Taller In More Ways

Albumit · Stara.fi

Miehistönvaihdoksen juuri kokeneen Sugababesin vuosi on mennyt Mutya Buenan lähtöä lukuunottamatta oikein mainiosti. Bändi on pysynyt jo vuosia hittikannassa, mutta on silti lukeutunut ns. bubbling under -osaston tyttöbändeihin. Vuosi 2005 ja Taller In More Ways -levy toivat kuitenkin Sugababesin lopullisesti suuren yleisön tietoisuuteen.

Kesällä julkaistu Push The Button -single osoittautui heti suureksi tanssihitiksi, joka tanssittaa edelleen meillä ja maailmalla. Kyseessä on Taller In More Ways -levyn paras raita, mutta toki albumilta löytyy muitakin kelpo kappaleita.

Gotta Be You suuntaa hieman syvemmille vesille tummilla soundeillaan. Tyylillisesti ollaan lähellä Destiny’s Child -osastoa, eli kappale on tyylikästä tavaraa, joka toimii oikealla hetkellä jopa tanssilattialla. Massiivinen Follow Me Home -slovari siirtää tunnelman Anastacian puolelle.

Joy Division on keskinkertaista täytettä ja kovin mitäänsanomaton raita. Red Dress säväyttää seuraavaksi hyvin rullaavalla biitillään. Vokaalien alkaessa positiivinen tunne vain kasvaa, ja kappaleesta muotoutuu mahdollinen hitti. Selvästi levyn parhaimpia viisuja.

Levyn tuorein singlelohkaisu Ugly menee r&b:n sijaan selvästi popin puolelle. Suuremman hitin aineksia kappaleessa ei ole, mutta silti se on keskivertoa parempaa radiohuttua. Täytemateriaalia on It Ain’t Easy, joka pyrkii tavoittelemaan kovinkin originellia soundia siinä onnistumatta. Loppuosan viulubreikki ja Depeche Mode -biitti toimivat silti hienosti.

Bruised kuulostaa mielenkiintoiselta heti ensi sekunneista lähtien. Selvää hittikamaa. Kevyen leppoisa tausta antaa upeille vokaaleille tarpeeksi tilaa ottaa biisi haltuun. Kun myös kertosäe on tarttuva, niin kasassa on suuremmankin hitin ainekset. Levyn tyylikkäin raita.

Obsession kierrättää 80-luvulta tuttua synariffiä 2000-luvun tyylillä. Kertosäkeen ja riffin lisäksi hittipotkua ei juuri olekaan. Ace Reject on kaunista kevyttä poppia. Ilmava tausta saa kesätunnelmaan ja vauhdikas kertosäe tuo hymyn huulille. Päätösraita 2 Hearts menee hieman sekavaksi sillisalaatiksi, eikä lunasta odotuksia.

Kokonaisuutena levy on erittäin tyylikästä naispoppia. Levy sisältää selvästi tavallista enemmän potentiaalisia hittikappaleita, joten neljän sijaan pisteitä täytyi antaa täydet viisi. Nyt jäädään odottelemaan yhtyeen uutta materiaalia, jossa on mukana myös uusi naisjäsen. Toivottavasti yhtyeen vire pysyy hyvänä myös jatkossa.

Pisteet 5/5