50 Centin mainos kiellettiin Briteissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti 50 Centin tähdittämän Get Rich or Die Tryin’ -elokuvan mainosjulisteet ovat joutuneet mainosalaa säätelevän viranomaisen kynsiin Britanniassa. Organisaatio kielsi kyseiset julisteet, koska katsoi niiden markkinoivan tuliaseita.

Julisteessa 50 Cent esiintyy pieni vauva olkapäällään ja pistooli tungettuna housuihinsa. Kuva luo aseiden ympärille turhaa glamouria ja voi johtaa jopa vakaviin ampuma-aserikoksiin, päätöstä perusteltiin.

The Guardian -lehden mukaan pelkästään Lontoossa julisteesta on tehty jo parikymmentä valitusta. Artistin levy-yhtiön, Universal Music Groupin, mukaan kuvalla on päinvastainen vaikutus. Heidän mielestään vauva olkapäällä antaa signaalin halusta päästä eroon ghettosta ja väkivallasta.

Get Rich or Die Tryin’ saa Euroopassa ensi-iltansa 20. tammikuuta. Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.