Justin Timberlake palasi musiikin pariin

Viihdeuutiset · Stara.fi

*NSync -poikabändissä 90-luvun puolivälissä tähdeksi noussut Justin Timberlake on viime aikoina keskittynyt erittäin menestyksekkään musiikkiuransa sijaan lähinnä orastavaan näyttelijäuraansa.

Elokuvapuolella menestys ei kuitenkaan ole ollut aivan musiikkipuolen veroinen, sillä Timberlake on saanut kyvyistään murska-arvioita. Hänen leffadebyyttinsä Edison on kriitikoiden mukaan ”tähtiä täyteen tungettu b-luokan floppi”.

Nyt Justin on palaamassa jälleen musiikin pariin, ja uutta levyä odotellaan kauppoihin vielä ensi kesänä. Tiimiinsä Justin on palkannut maineikkaan tuottaja Rick Rubinin, joka tunnetaan myös legendaarisen hiphop-levymerkki Def Jamin perustajana.

Rubinin ideasta syntyi mm. Aerosmithin ja Run DMC:n yhteinen Walk This Way -klassikko. Hän on lisäksi tuottanut mm. Red Hot Chili Peppersin Blood Sugar Sex Magic -albumin sekä Jay-Z:n ja Johnny Cashin materiaalia.

– Tapasin Chris Rockin eräänä iltana ja hän sanoi, että minun tulisi työskennellä Rick Rubinin kanssa. Hän ei tee koskaan mitään huonoa. Chris oli oikeassa. En ollut koskaan ajatellut sitä, Timberlake perusteli valintaansa.

– Hän on mukava, cool ja nöyrä kaveri. Ilmiselvä nero. Tuskin maltan odottaa, että saan tehdä jotain mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt.

Justin ei aio vaikuttaa millään tavalla Rubinin kappaleisiin, vaan hän antaa tuottajalle täysin vapaat kädet. Tauko musiikkialalta on tehnyt popparille hyvää. Timberlaken mielestä hänen luovuutensa alkoi kärsiä, mutta nyt hän on taas voimissaan.

Uudelle levylle on valmiina jo 12 demoa. Popparin mukaan tulossa on aiempia levyjä monipuolisempaa tavaraa, joka ei ole sidoksissa vain yhteen musiikkityyliin. Paluun markkinointiin kuluu miljoonia, sillä luvassa on kokonainen kiertue sekä mm. viisikerroksisen talon seinän kokoinen mainosjuliste Lontoossa.