Duudsonit saivat miljoonadiilin Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset Extreme Duudsonit ovat tehhneet kotimaista elokuvahistoriaa. Vauhdikkaisen miesten englanninkielinen Duudsonit Elokuva (The Dudeson’s Movie) on saanut Suomen historian suurimman elokuvalevityssopimuksen Yhdysvaltoihin.

Suomessa ensi-iltansa 31. maaliskuuta saavan elokuvan jakelee rapakon takana Warnerin Rhino Entertainment, jonka repertuaariin kuuluvat musiikkipuolella myös yhtyeet Black Sabbath, Ray Charles, Aretha Franklin, INXS, Ramones ja Talking Heads.

Rhino Entertainmentin kotiviihteen päällikkö Sig Sigworth kertoo Duudsonien olevan heille kuten rokkibändi, jota markkinoidaan ja myydään yhtä merkittävällä panoksella kuin heidän suuria artistejaan.

– Tavoitteena on saada aikaan olettekos nähneet tällaista ihmettä –ilmiö, kommentoi Sigworth.

Duudsonit tekevät suomalaista viihdehistoriaa myös television saralla. Heidän kahdeksanosainen televisiosarjansa The Dudesons TV Show on ensimmäinen suomalainen tv-sarja, jota myydään maailmanlaajuisesti. Sitä levittää yritys, joka vastaa myös mm. Popstarin ja Pelinaisten levityksestä. Tavoitteena on saada sarja myytyä jopa 20 maahan. Parhaillaan ohjelma pyörii jo Australiassa.