Irina : Kymmenen kirosanaa

Singlet · Stara.fi

Viime vuosien kotimainen pop-menestyjä Irina on saanut jo tuoreimmasta albumistaan jalometallia seinälleen. Levyn tuorein singlelohkaisu on nimeltään Kymmenen kirosanaa, joka on Irinan hovituottaja Toni Wirtasen käsialaa. Sanoituspuolella Irina on ollut myös itse mukana.

Kappale alkaa kauniisti ja on selvästi hittimateriaalia. Ensimmäinen säkeistö antaa odottaa kappaleelta paljon. Pian mukaan tulee kuitenkin kertosäkeeseen johtava ”huuto-osuus”, joka rikkoo illuusion punkmaisuudellaan.

Onneksi kertosäe toimii tuttuun tapaan oikein mukavasti. Sekä Irinan laulusoundi että melodia ovat hyvin hanskassa. Kertosäkeissä Wirtanen onkin ollut yleensä parhaimmillaan. Tunnelma menee kuitenkin hieman överiksi, kun poppari pannaan pariin otteeseen huutamaan kovaa ja korkealta.

Pääosin biisi on mukavaa radiomateriaalia, joka toimii varmasti myös live-keikoilla kiitettävästi kun Irina päästää energiansa valloilleen. Turhan punkmaiset osiot saavat kuitenkin tunnelman latistumaan hiukan irrallisina osioina.

Kymmenen kirosanaa -single sisältää myös Taku Kaskelan ohjaaman musiikkivideon kappaleesta Hiljaisuus.

Pisteet 3/5