Amy Diamond : This Is Me Now

Albumit · Stara.fi

Ruotsalainen 13-vuotias teinitähti Amy Diamond on noussut nopeasti poptähtien a-luokkaan. Ikäisekseen uskomattoman lahjakas tähti sai hienon vastaanoton myös Suomessa kappaleellaan Welcome To The City, mutta varsinaisen läpimurron hän teki What’s In It For Me -singlellä, joka oli yksi viime kesän suurimmista radiohiteistä.

Amy Diamonndin esikoisalbumi on kokonaisuudessaan erittäin laadukas poplevy, joka sisältää esikoiseksi harvinaisen monta hittiä. Aloitusraita Hello! on kevyen tyylikäs kasarisoundinen rallattelu, jonka kertosäe toimii oikein mainiosti ja tekee kappaleesta potentiaalisen hitin.

What’s In It For Me onkin jo kaikille tuttu jättihitti, jota kuunnellessa ei voi uskoa laulajalla olevan ikää vasta 13-vuotta. Biisi on kuin malliesimerkki viiden tähden hittikaavasta ja se jääkin välittömästi päähän soimaan. Myös ruotsalaistytön englannin lausuminen antaa aihetta ihmettelyyn, mutta vastaus löytyy Amyn britti-isästä.

Welcome To The City on Amyn esikoissingle. Kappale on tunnelmaltaan lähellä ns. teinimeininkiä eikä yllä levyn muiden hittien tasolle. Kaunis pianoveto Another Day etenee slovaritunnelmissa. One Of The Ones jatkaa samoissa merkeissä, mutta suurempaa hittipotentiaalia leppoisassa chillailuraidassa ei ole.

Shooting Star nostaa fiiliksen taas ihan eri potenssiin ja kappale onkin selvä hittiraita. Biisi ei ole kovin energinen, mutta varsinkin viisun kertosäe toimii hienosti. Tässä on kaunis kappale, jonka viulusample korostaa eteeristä discotunnelmaa. Champion korjaa lievän energiavajeen vauhdikkaalla poprockillaan.

Go! hakee fiiliksiä astetta tiukemmasta tyttörockista t.A.T.u.:n ja kumppaneiden jalanjäljillä. Jotain jää kuitenkin puuttumaan eikä viisu säväytä.

Alicia Keys -coveri If Ain’t Got You on liveveto, jossa Amy tunnelmoi upeasti. Tämän jälkeen kukaan ei voi kyseenalaistaa neitokaisen uskomatonta laulutaitoa. Levyn päättää niin ikään cover-biisi Tomorrow.

Kokonaisuutena This Is Me Now toimii upeasti. Vaikka kyseinen genre ei kuulijalle putoisikaan, niin albumin hittipotentiaalia ei voi kyseenalaistaa. Hitti mikä hitti.

Pisteet 4/5