Vinyl Shakerz : Daddy Cool

Singlet · Stara.fi

Vinyl Shakerz on yhtye, joka keskittyy kierrättämään vanhoja tuttuja hittejä. Aiemmin miksauspöydällä on ollut mm. One Night In Bangkok ja Club Topicana. Nyt yhtye jatkaa kasarihittien kierrättämistä, kun käsittelyyn on otettu Boney M -yhtyeen vuonna 1976 julkaisema discohitti Daddy Cool.

Yhtyeelle on ominaista alkuperäisen kappaleen kunnioittaminen. Niinpä myös Daddy Cool on kovin esikuvansa kuuloinen, ja se onkin lähinnä vain remix-tasoinen uudelleenversiointi tutusta jättihitistä. Se on tietenkin positiivista, sillä nykyisin kuulee aivan liikaa täysin raiskattuja covereita.

Yhtye on pyrkinyt saamaan sekä soundit että vokaalit mahdollisimman paljon alkuperäisen kuuloisiksi, mutta kuitenkin niin, että soundimaailma on päivitetty 2000-luvulle. Vinyl Shakerz onkin onnistunut tavoitteessaan hyvin.

Itse kappale on vuosien varrella kulunut hieman liikaa, eikä siten kuulu enää ehdottomiin discoklassikoihin. Silti Daddy Cool on ihan kelvollista tanssikamaa, joka putoaa ainakin uuden version myötä niin yökerhojen kuin limudiscojenkin yleisöön.

Sinkulta löytyy radioversion lisäksi tiukempaan klubikäyttöön myös housepohjainen Electrolaz Re-Mix, joka on hakenut soundia hardhousen ja acidin puolelta. Extrabiisinä mukana on vielä Got No Reason -houseraita, joka onkin upean kepeä tanssiraita.

Pisteet 3/5