Mami hoitaa

Elokuvat · Stara.fi

Brittikomedia Mami hoitaa tarjoilee perinteistä kuivakkaa brittihuumoria tällä kertaa hieman totuttua mehevämpänä. Mr. Beanin roolista paremmin tunnettu Rowan Atkinson nähdään elokuvassa sivuosassa.

Elokuvan kertoo kirkkoherran (Rowan Atkinson) perheestä, johon palkataan kodinhoitaja (Maggie Smith). Hän hoitaa perheen asiat järjestykseen keinolla millä hyvänsä. Ja tekemistä riittääkin, sillä äidillä on salasuhde golf-opettajansa kanssa, poikaa kiusataan koulussa ja kaunis nymfomaanitytär (Tamsin Egerton) viettää suurimman osan ajastaan selällään kylän poikien alla.

Keinoja kaihtamatta perheen arki palaa hiljalleen raiteilleen. Muutoksen hinta tuppaa kuitenkin nousta kovin korkeaksi, kun naapurit alkavat kadota mystisesti yksi toisensa jälkeen. Lopulta totuus kodinhoitajan karmeasta menneisyydestä paljastuu.

Vaikka kyseessä on brittikomedia, leffan kohderyhmä on hieman epäselvä. Raina alkaa murhalla ja seksillä, vaikka muilta puitteiltaan kyseessä on koko perheen komedia. Ihmissuhdesotkut ja tilannekomiikka saavat katsojan oikeasti nauramaan. Mami hoitaa tarjoaa myös aimo annoksen kevyttä jännitystä.

Takavuosien leffatähti Patrick Swayze nähdään leffassa jenkkihurmurin roolissa. Valinta on oikein osuva ja samalla Swayze tekee paluun valkokankaalle. Myös perheen tyttären roolissa nähtävä Tamsin Egerton on onnistunut valinta. Yläosattomissakin leffassa keikistelevä Tamsin on tehnyt aiemmin mallin töitä.

Tarinasta muodostuu lopulta musta komedia, joka on keskimääräistä brittituotosta selvästi hauskempi.

Genre: Komedia (K11)Ohjaaja: Niall JohnsonPääosissa: Rowan Atkinson, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas, Patrick Swayze, Emilia Fox, Liz SmithKesto: 1h 45minEnsi-ilta: 24.3.2006

Pisteet 3/5