Ice Age 2 jäädytti kilpailijansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin perjantaina ensi-iltaan tullut Ice Age 2 -animaatio on suorastaan jäädyttänyt muut elokuvat Yhdysvalloissa. Edes kuuluisa jääpiikki ei ole pelastanut Sharon Stonen tähdittämää Basic Instinct-leffan jatko-osaa katkeralta tappiolta.

Ice Age 2 tuotti viikonlopun aikana huimat 70.5 miljoonaa dollaria, kun Basic Instinct 2 joutui tyytymään vaivaiseen 3,2 miljoonan lipputuloihin ja katsotuimpien listalla vasta kymmenenteen sijaan.

Toisella sijalla Yhdysvalloissa oli Inside Man, kolmannella ATL ja neljännellä Failure to Launch. Viides oli taannoinen ykkönen V niin kuin verikosto.

Jääkauden loppumisesta kertova koko perheen komedia sai Yhdysvaltojen lipputuloista viikonloppuna yli puolet, eli 51,7 prosenttia. Muualla maailmassa Ice Age 2 tuotti viikonloppuna 43,4 miljoonaa dollaria. Kyseessä on kaikkien aikojen toiseksi paras animaation ensi-iltaviikonloppu. Enemmän on tuottanut vain Shrek 2, joka tuotti ensimmäisenä viikonloppunaan 108 miljoonaa dollaria.