Lovex : Divine Insanity

Albumit · Stara.fi

Tamperelainen rockryhmä Lovex nousi keväällä raketin nopeudella kuumimpien kotimaisten rocklekojen joukkoon Divine Insanity -albumilta toisena lohkaistulla Guardian Angel -singlellään, joka nousi pikavauhtia listojen kärkeen.

Albumi alkaa räväkällä Bullet For The Pain -kappaleella, jossa on toki energiaa, mutta viimeinen koukku kuitenkin puuttuu. Guardian Angel on puolestaan täyttä viiden tähden hittikamaa. Oh How The Mighty Fall rauhoittelee tunnelmaa kuljettaessa kohti erittäin kaunista Remorse -slovaria.

Bleeding jyrää mukavasti ja kasarisyna ryydittää taustalla, mutta kertosäkeeseen olisi toivonut enemmän koukkua. Wounds yhdistelee konesoundia ja raskasta heavykitaraa. Kelpo kappale tämäkin. Die A Little More -viisu rullaa ja tarttuu mukavasti saaden jalan polkemaan lattiaa.

On The Sidelines esittelee jo lähes brittirockmaisen Lovexin. Halfway tuntuu jäävän aluksi ponnettomaksi, mutta rumpu- ja skittakikkailut nostavat sen levyn parhaimmistoon. Levyn nimibiisi Divine Insanity alkaa hienolla synasoololla, jonka jälkeen se lähtee kuin purkka tukasta. Selvää hittikamaa! Levyn päättää akustinen Sleeptight -slovari.

Levyn tuotantopuolelta löytyvät Teropekka Virtanen ja Erno Laitinen, jotka varmistavat hyvien biisien muodostaman kokonaisuuden toimivuuden. Laadultaan tasainen Divine Insanity esittelee sinkkuja tunnelmallisemman yhtyeen, jolla riittää myös energiaa. Levy toimii niin teinitytöille kuin ennakkoluulottomille kasarirockin faneillekin.

Pisteet 4/5