Bob Sinclar : Western Dream

Albumit · Stara.fi

Ranskalainen housetähti Bob Sinclar, oikealta nimeltään Christophe LeFriant, on vaihtanut reippaasti tyyliään upeaa Champs Elysées -albumia seuranneella aikakaudella. Hänen tuorein albuminsa Western Dream yhdistelee syvän etelän soundeja reggaesta countryyn.

Levyn avausraita Love Generation on yksi vuoden ärsyttävimmistä ”wannabe-tanssihiteistä”. Positiivista ovat Gary ”Nesta” Pinen reggae-vokaalit, mutta korni vihellysriffi menee jo alta riman. Kakkosraita Tennessee lunastaa jo albumin nimeen liittyviä lupauksia texas-soundillaan. Lopputulos on silti monotoninen ja tylsä täytepala.

Houseraita Everybody Movin’ on tutumpaa Sinclaria ja kierrättää ysärisoundia ja kasarivokaaleja. World Hold On jatkaa Love Generation-viisun vihellyslinjalla, mutta onneksi paljon tyylikkäämmin. Tässä on jo selvää hittipontetiaalia, kun ärsytyskynnyskin jää ylittymättä vihellyssetin ja kitaran jäädessä tarpeeksi taka-alalle. Toimiva tanssiraita.

Miss Me on kesäisen tyylikästä chillailuosastoa. For You yhdistelee brittipunk-vokaaleja ja housea ja In The Name of Love jatkaa ysäriosastolla, mutta kovin ponnettomasti sekä vokaalien että soundien puolella. Amora Amor yllättää monotonisuudellaan ja tyylikkäillä vokaaleillaan.

Shining From Heaven on lähes Love Generationin kopio yhdistellen kitaraa, teemaa ja Pinen vokaaleja. Onneksi vihellys on ymmärretty jättää pois. Albumilta löytyy myös gospel-henkinen Ron Carrollin versio Love Generation -kappaleesta. Soundipuoli toimii selvästi alkuperäistä paremmin.

Levyn tuorein single Rock This Party (Everybody Dance Now) kierrättää C & C Music Factoryn vuoden 1990 Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) -megahittiä toimivasti reggaeton-hengessä. Tässä on selvästi levyn paras raita, joka tulee täyttämään tanssilattioita ensi syksynä.

Western Dream ei yllä hittilevyksi, vaikka se sisältääkin pari hittiraitaa. Kokonaisuutena albumi ei anna koukkuja juuri minnekään suuntaan ja unohtuu hetkessä. Kevyttä kesäpoppia kaipaavalle se voi olla osuva hankinta.

Pisteet 2/5