Dame : Scream

Singlet · Stara.fi

Soolouralle singahtanut Tiktak-yhtyeen Emppu ehti jo kesäkuussa julkaista esikoislevynsä So Was It Worth Dying For, jolta on nyt lohkaistu single Scream. Kappale alkaa yllättävän tyylikästi raskaamman osaston rock-mätöllä ja tarttuvalla kitarariffillä. Pian tunnelma kuitenkin ”palautuu”, kun päästään ensimmäiseen säkeistöön.

Empun laulu kuulostaa nimittäin säkeistöissä hieman tunkkaiselta, mutta se lienee äänitystekniikasta kiinni. Kertosäkeissä laulusoundi on jo paljon parempi. Vokaalit on miksattu pintaan ja soittimet jätetty selvästi taka-alalle, jotta Emppu saataisiin esiin.

Damen kappale on hieman turhan peruskamaa, mutta toimii varmasti paremmin livekeikoilla. Biisin koukku löytyy kitarariffistä, jota viljellään taiteen sääntöjen mukaisesti muutaman kerran biisin aikana ja tietenkin vielä lopussa. Riffi koukuttaa kuulijan nopeasti ja sitä jää nopeasti hyräilemään.

Pisteet 3/5