Kiina kielsi piraattielokuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiukasta elokuvasensuuristaan tunnettu Kiina ei päästänyt Pirates Of The Caribbean -jatko-osaa läpi seulastaan, vaan kielsi leffan esittämisen maassa.

Kiinalaiset sensuuriviranomaiset perustelivat päätöstä sillä, että elokuva on väkivaltainen ja siinä on yliluonnollista sisältöä. Valtion kontrolloima elokuvavirasto ei pitänyt varsinkaan mustekalakasvoisesta kapteeni Davy Jonesista ja muista ”elävistä kuolleista”.

Kiinan viranomaiset ovat tiukoja ulkomaisten elokuvien suhteen, sillä maahan päästetään vuosittain vain noin parikymmentä ulkomaista elokuvaa. Yleisimmät sensuroinnin syyt ovat väkivalta ja seksi. Tuoreimmista hittielokuvista ainakin Narnian tarinat on päässyt Kiinassa teatterilevitykseen, kun Mission Impossible 3 puolestaan kiellettiin maassa.