Yhtyeet peruvat Lähi-idän keikkojaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Israelin ja Libanonin välinen sota on aiheuttanut ongelmia myös musiikkirintamalla. Useat yhtyeet ovat nimittäin peruneet keikkojaan sekä Israelissa että Lähi-Idän Pariisissa, Libanonin pääkaupungissa Beirutissa, jonka Israel on pommittanut viime päivinä takaisin kivikaudelle.

Ensimmäisten joukossa esiintymisensä Israelissa ehti perumaan Depeche Mode, joka ilmoitti peruutuksen syyksi alueen levottoman tilanteen. Yhtyeen piti esiintyä Tel Avivin Hayarkon Park -puistossa jo elokuun alkupäivinä. Yhtye pahoitteli verkkosivuillaan peruuntumista, mutta ei luvannut palata lähiaikoina maahan. Yhtyeen maailmankiertue olisi päättynyt kyseiseen keikkaan.

Deppareiden lisäksi ainakin rocklegenda Deep Purple on perunut konserttinsa Lähi-Idän maissa. Yhtyeen oli määrä esiintyä äskettäin esimerkiksi Libanonissa.

Israel on jatkanut ja jopa kiihdyttänyt maahyökkäystään Libanoniin YK:n päätöslauselmasta ja muiden maiden paheksunnasta huolimatta. Israelin pommitukset ovat surmanneet Libanonissa tähän mennessä jo satoja siviilejä, joiden joukossa oli myös suomalainen upseeri. Alueella saadaan mahdollisesti voimaan tulitauko ensi maanantaina.