Miami Vice floppaamassa pahasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuren mediakohun saattelemana julkistettu Miami Vice -sarjan elokuvaversio on tuottamassa odotetusti pettymyksen tuotantoyhtiölleen. Los Angeles Times -lehden mukaan elokuva maksoi markkinointikustannuksineen 235 miljoonaa dollaria, mutta tähän mennessä tulopuolelle on tullut Yhdysvalloissa vasta vaivaiset 65 miljoonaa.

Elokuva on mahdollisesti tuottamassa jopa kymmenien miljoonien dollarien tappiot, vaikka mukaan laskettaisiin myös tulevat DVD-julkaisun ja televisio-oikeuksien tuotot. Ensimmäisellä viikollaan elokuva nousi katsotuimpien ykköseksi, mutta jo seuraavalla viikolla katsojaluvut romahtivat.

Miami Vice ei onnistunut tavoittamaan maineikkaan esikuvansa henkeä, vaikka sarjan ”isä” Michael Mann oli itse ohjaamassa sitä. Myöskään elokuvan nimekkäät päätähdet Colin Farrell ja Jamie Foxx eivät kumpikaan yltäneet elokuvassa kehuttaviin roolisuorituksiin.

– Käsikirjoitus on elokuvaksi tylsä, ja elokuva tuntuu venytetyltä televisiosarjan jaksolta. Ilman Miami Vice -nimeä se olisi tuiki tavallinen poliisileffa, joka päätyisi suoraan DVD:lle. Käsikirjoitukseen olisi voinut panostaa hieman enemmän, sillä nyt koko elokuvasta jää keskeneräinen tunnelma, Stara kirjoitti elokuvan arvostelussaan elokuun alussa.