Antti Tuisku : Tunturibiisi

Singlet · Stara.fi

Antti Tuisku teki viime vuonna historiaa valtaamalla Suomen virallisen albumilistan kaksi ensimmäistä paikkaa samana päivänä julkaistuilla New York ja Rovaniemi -albumeillaan. Ensin mainitun levyn selkeästi paras viisu oli Tunturibiisi, joka julkaistiin äskettäin myös singlenä.

Tunturibiisi on rauhallinen houseraita, jonka melodia on uskomattoman kaunis ja toimiva. Kappaleen bassokulku tuo mieleen Röyksoppin taannoisen Poor Leno -hitin, mutta kopiosta ei kuitenkaan ole kyse. Giorgio Futuran säveltämä ja Morgan Wuornosin sanoittama kappale jää ensikuulemalta päähän kuin purkka, ja sen kertosäkeen melodia on kerrassaan loistava.

Tanssilattialle saakka muuten loistavan viisun energia ei välttämättä riitä, joten singlelle olisi ollut hyvä saada mukaan hieman terästetty tanssiversio kappaleesta. Singlellä on nyt mukana myös pidennetty versio kappaleesta, mutta soundiosasto on siinäkin samaa kevyttä kauraa.

Pisteet 5/5